Consultanţă energetică

Fie că aveţi un proiect de investiţii, fie că doriţi să realizaţi un proiect de creștere a eficienţei energetice în compania dumneavoastră, Elsaco vă oferă consultanţă completă prin:

 • studii de prefezabilitate și fezabilitate;
 • documentaţii de proiectare;
 • obţinerea avizelor, acordurilor și autorizaţiilor cerute de proiect;
 • pregătirea Caietelor de Sarcini;
 • asistenţă tehnică pe întreaga perioadă a proiectului, de la implementare până la punerea în funcţiune;
 • bilanţuri energetice impuse de proiect;
 • sisteme de monitorizare a rezultatelor.

Studii de prefezabilitate

Echipa de experţi din cadrul societăţii realizează studii de specialitate pentru orice fel de investiţie în domeniul energetic, conform legislaţiei în vigoare. Prin studiiile de prefezabilitate se oferă o analiză completă a tuturor soluţiilor tehnice posibile pentru realizarea unui proiect de investiţii, alegând soluţia optimă care urmează să fie supusă unui calcul detaliat de fezabilitate.

Studii de fezabilitate

Studiile de fezabilitate reprezintă documentul de bază prin care se poate lua o decizie asupra implementării unei investiţii în domeniul energetic. Fie că vorbim de un proiect privat, fie de un proiect public sau de o finanţare nerambursabilă, echipa noastră de experţi este pregătită să ofere studii de fezabilitate adaptate oricărei soluţii sau proiect energetic.

Studii privind eficienţa proiectelor de energii regenerabile

Energiile regenerabile sunt privite de majoritatea persoanelor drept proiecte perfecte. Specialiștii noștri sunt pregătiţi să vă ofere consultanţa necesară depășirii oricăror obstacole care pot să apară în implementarea unui proiect de energii regenerabile (racordarea la reţea, calculul certificatelor verzi pe perioda de funcţionare a proiectului, licenţieri necesare).

Biogaz

Compania noastră deţine o expertiză extinsă asupra proiectelor de valorificare energetică a biogazului. Fie că este vorba de staţii de epurare sau de dejecţii animale, fie că vorbim de gropi de gunoi municipale, putem să vă oferim cele mai bune soluţii de producere a energiei electrice și termice.

Fotovoltaic

Dacă sunteţi dispuși să realizaţi un proiect de parc fotovoltaic, fie pentru a-l exploata, fie pentru a-l valorifica prin investiţie, echipa de experţi din cadrul Elsaco este alături de dumneavoastră. Vă oferim servicii de consultanţă de specialitate pe tot parcursul derulării proiectului, pornind de la idee și până la obţinerea tuturor avizelor, acordurilor și autorizaţiilor cerute prin legislaţia în vigoare.

Eolian

Compania noastră a dezvoltat deja un proiect de parc eolian. Vă așteptăm alături de noi pentru a continua să investigăm împreună oportunităţile de pe această piaţă.

Audituri energetice

Echipa noastră de auditori profesioniști în domeniul energetic este, la momentul actual, singura capabilă să ofere clienţilor industriali și terţiari audituri energetice complexe. Scopul auditurilor energetice este de a identifica, analiza și propune măsuri de creștere a eficienţei energetice pentru toate fluxurile de energie existente pe un contur tehnologic (energie electrică, termică, combustibili, aer comprimat, azot lichid, frig, apă rece, apă răcită, apă caldă, apă fierbinte, abur). Putem dovedi realizarea acestui tip de audit complex pentru zeci de clienţi din România și din afara ţării.

Am extins competenţele noastre și la realizarea de audituri energetice specializate pentru obţinerea certificării ISO 50001, standardul de eficienţă energetică intrat deja în vigoare în întreaga lume.

Bilanţuri energetice

Pentru consumatorii industriali, aplecaţi asupra unui obiectiv bine identificat, experţii noștri oferă bilanţuri energetice complexe, conform reglementărilor ANRE. Scopul bilanţurilor energetice este de a identifica și analiza pierderile energetice pentru un anumit proces, echipament, instalaţie.

Activităţi de Manager energetic

Dacă în organigrama companiei dumneavoastră nu există o persoană calificată care să asigure suportul decizional pentru reducerea intensităţii și a facturii energetice, în concordanţă cu normele europene, noi vă oferim servicii de manager energetic. Rolul managerului energetic în cadrul unei societăţi comerciale este de a ţine legătura cu toate entităţile din domeniul energetic (ANRE, furnizori de gaze, furnizor de energie electrică). Pentru degrevarea companiei dumneavoastră de această sarcină și pentru reducerea costurilor anuale cu un angajat, vă oferim experţi specializaţi care să îndeplinească toate cerinţele legale ce derivă din această activitate.

Dosare de finanţare nerambursabilă

Suntem pregătiţi să vă sprijinim proiectele energetice pentru a obţine finanţări nerambursabile sau/și cofinanţări. Echipa noastră de specialiști are experienţa necesară realizării tuturor documentaţiilor necesare pentru obţinerea fondurilor dedicate investiţiilor în creșterea eficienţei energetice a proceselor industriale sau în proiecte de cogenerare.

Finanţare de tip ESCO

Soluţia ESCO presupune realizarea proiectelor de eficienţă energetică sau de cogenerare, care au efect direct asupra scăderii consumului de energie al companiei dumneavoastră, încă din prima lună de funcţionare.

Realizăm proiectele cu fonduri proprii, garantăm rezultatele pozitive și recuperăm investiţia, exclusiv pe baza economiilor de energie și de bani pe care proiectul le produce lună de lună, iar economiile rezultate vor fi evidenţiate în balanţa energetică a conturului industrial. Prin obţinerea unor rezultate pozitive, vom putea împărţi cu dumneavoastră beneficiile proiectului și câștigăm împreună prin prisma creșterii costurilor la energie și a creșterii eficienţei consumului energetic.

Implementarea soluţiilor de creștere a eficienţei energetice

Oferim toată gama de servicii necesare pentru implementarea unui proiect de eficienţă energetică:

 • consultanţă de specialitate completă;
 • alegerea echipamentelor adaptate nevoilor proiectului;
 • realizarea montajului;
 • asistenţă tehnică pe întreaga perioadă de exploatare.

Peste 500 de persoane lucrează pentru ca orice proiect de eficienţă energetică să poată deveni, cât mai rapid, funcţional.

Înapoi la început