AUDIT ENERGETIC INDUSTRIAL PENTRU EFICIENTA ENERGETICA DEDICAT COMPANIILOR

(conform Legii nr. 121/01.08.2014)

Ce este UN audit energetic industrial?

Auditul Energetic Industrial este obligatoriu sa se intocmeasca la fiecare 4 ani, conform Legii nr. 121/01.08.2014, articolul 9, alin. 5, pentru toate firmele, companiile si operatorii economici care consuma anual o cantitate de energie de peste 1.000 tone echivalent petrol pe an. Vezi aici legea completa

Elsaco Esco este auditor energetic autorizat ANRE ce detine autorizatiile si pregatirea necesare pentru realizarea de audituri energetice si analiza consumurilor de energie pentru companii care sunt inregistrate ca operatori economici în Romania si, legal, trebuie sa faca o astfel de lucrare o data la 4 ani pentru eficienta energetica a cladirilor.

R

Ani experienta

De audituri realizate anual

Clienti activi

i

Auditori certificati

DE CE SA ALEGETI ELSACO ESCO PENTRU AUDITUL ENERGETIC?

N

Suntem auditor autorizat ANRE

N

Avem experienta de peste 20 de ani în domeniu

N

Am colaborat cu succes cu peste 235 de operatori economici din Romania cum sunt Blue Air, Loteria Romana, Metrorex, Santierul Naval Damen Galati, Betty Ice, UPC si multi altii

N

Avem o echipa completa de specialisti autorizati:

auditor energetic autorizat clasa I termoenergetic
auditor energetic autorizat clasa I electroenergetic
auditor energetic clasa II complex

N

Suntem pasionati de ceea ce facem si de eficienta energetica

Partenerii nostri

Aplicarea măsurii în locațiile noastre a condus la o reducere a consumului total de energie de aproximativ 30% în cele 10 spații tehnice în care am implementat soluțiile, cu o durată de recuperare a investiției de până la 3 ani. De asemenea, în principala locație tehnică din București a fost implementat un sistem de răcire cu dublu circuit (circuit frigorific și circuit de apă) care a dus la o reducere a consumului cu peste 25% și o redundanță mărită din punct de vedere operațional. Toate aceste proiecte vor continua, deoarece suntem foarte mulţumiți de rezultatele obţinute.

Dragoș Bogdan OLTEANU

Power & HVAC Senior Manager, UPC Romania

Care sunt pașii unei colaborări pentru a obtine un audit energetic?

k

1. Ne contactați

Telefonic, prin e-mail sau completând formularul de contact de mai jos.

2. Ne familiarizăm cu specificul companiei dumneavoastră

Vă trimitem un chestionar prin care vă vom solicita informații legate despre consumul de energie pe ultimii 3 ani calendaristici încheiați și informații generale despre firmă.

3. Vizita de la auditor energetic autorizat - 2-8 h

Unul dintre auditorii noștri certificați va face o vizită, oriunde in România.

4. Întocmim auditul energetic

Acesta are doi pași:
a) investigarea din punct de vedere al consumului energetic al ultimilor 3 ani încheiați;
b) propunerea măsurilor de eficiență energetică, fără ca producța sau vânzările să fie afectate.

UN AUDIT ENERGETIC AL CLADIRILOR VA URMARI:

Diagnoza starii initiale a proceselor tehnologice

Schema fluxului tehnologic si de proces

Masuri si recomandari

Dezvoltarea si implementarea de solutii/tehnologii de conservare a energiei (economie de energie si valorificarea energiei reziduale), estimarea eficientei privind controlul utilizarii energiei si implementarea masurilor energetice necesare

Elaborarea unor programe de masuri privind cresterea eficientei energetice (program anual cerut de ANRE pentru consumatorii industriali care depasesc pragul de 1000 tep, prin documentul ce trebuie depus la ANRE la fiecare 30 septembrie)

Intrebari frecvente

De ce se face un audit energetic?
Obiectivul principal al unui audit este de a identifica si de a cuantifica prin analiza cost-beneficiu solutiile de crestere a eficientei energetice in mod fezabil.
De ce audit pentru eficienta energetica?
Folosirea resurselor in mod corect si minimizarea pierderilor de orice fel reprezinta baza ce conduce o afacere catre succes. Imbunatatirea eficientei energetice aduce beneficii companiei dumneavoastra si va ajuta sa obtineti o imagine de ansamblu, clara, asupra consumului energetic pe partea electrica, dar si pe partea termica.
Pentru cine este auditul energetic industrial?
Auditul energetic al cladirilor se adreseaza tuturor companiilor care isi doresc eficienta energetica din punct de vedere al costurilor, dar si al grijii pentru mediul inconjurator.

Completați formularul de contact pentru a obtine o cotatie de pret pentru un audit energetic industrial

S.C. ELSACO ESCO S.R.L.

esco@elsaco.com

0755 036 196