Eficienta energetica a cladirilor

Pentru cine este auditul si cum se imbunatateste eficienta energetica a cladirilor

Conceptul de eficienta energetica este unul care a starnit si continua sa starneasca foarte mult interes. Eficienta energetica a cladirilor reprezinta o preocupare nu doar pentru managerii cladirilor, ci si pentru autoritati. Daca ai in control o companie mare, trebuie sa stii ca eficienta energetica a sediului in care isi desfasoara firma ta activitatea este foarte importanta.

CE ESTE EFICIENTA ENERGETICA?

 

Eficienta energetica reprezinta raportul dintre rezultatul economic al unei firme si energia folosita pentru atingerea rezultatului. Prin rezultat se poate intelege performanta obtinuta sau cantitatea de bunuri ori servicii produse. Daca ai o firma, cu siguranta obiectivul acesteia este acela de a obtine performante cat mai bune. Insa aceste performante trebuie sa fie dublate si de un consum de energie cat mai scazut, pentru ca firma sa fie eficienta energetic.

Cum se poate optimiza consumul de energie?

Eficienta energetica a cladirilor se poate imbunatati in doua moduri: prin reducerea activitatii economice sau prin imbunatatirea metodelor de conservare a energiei. Fireste, nicio firma care urmareste sa se dezvolte nu ia in calcul sa isi diminueze activitatea economica. Daca ai o firma care produce bunuri, nu vei dori sa produci mai putine bunuri. Astfel, singura varianta ramasa este cea a eficientizarii consumului de energie.

Pentru a ajunge sa obtii un consum mai mic de resurse, este necesar sa implementezi un set de masuri care pot fi recomandate de catre expertii Elsaco. Aceste masuri sunt obtinute ca urmare a efectuarii unui audit energetic. Procesul de auditare este dovedit a fi unul cu impact pozitiv la nivel de eficienta energetica a cladirilor si este si impus prin lege, in Romania.