Auditor energetic pentru cladiri

Procedura standard la contactarea unui auditor energetic pentru cladiri

Efectuarea unui audit energetic este obligatorie in cazul tuturor cladirilor din Romania, cu exceptia IMM-urilor. Pentru a efectua un astfel de audit, in cazul in care detii o cladire, este necesar sa apelezi la un adutor energetic pentru cladiri.

Auditorul reprezinta o firma autorizata sa desfasoare procesul de audit energetic si este entitatea care te ajuta din mai multe puncte de vedere. Prin intermediul sau, vei reusi sa te asiguri ca obligatia impusa prin lege este pusa in aplicare in mod corespunzator, dar si sa obtii recomandari de calitate care te vor ajuta sa maresti eficienta energetica a cladirii tale.

Care sunt pasii necesari pentru un audit energetic?

 

Daca decizi sa colaborezi cu un auditor energetic pentru cladiri, pasii pe care trebuie sa ii faci nu sunt deloc complicati si presupun doar un efort minim din partea ta. Iata care sunt etapele pe care trebuie sa le urmezi:

 

  • Contactezi auditorul prin e-mail, telefonic, sau prin completarea formularelor disponibile pe site;
  • Ii furnizezi toate informatiile pe care ti le solicita, prin completarea unui chestionar. De regula, sunt solicitate informatii legate de specificul de consum de energie al firmei tale. Perioada de referinta, in acest sens, este reprezentata de ultimii trei ani calendaristici. Pe langa aceste informatii, pot fi necesare si date generale despre compania ta;
  • Un reprezentant al companiei de audit viziteaza si inspecteaza cladirea timp de cateva ore;
  • Se elaboreaza dosarul de audit prin analiza consumului de energie din ultimii ani si a specificului cladirii, observat la fata locului.

Asadar, pasii necesari pentru a beneficia de experienta unui auditor energetic pentru cladiri sunt usori si implica putin efort din partea ta. Apeleaza la Elsaco si vei obtine rezultate excelente intr-un timp foarte scurt!