De actualitate

Pe această pagină veţi găsi noutăţi despre Elsaco: știri publicate, evenimente la care participăm sau activităţi în care ne implicăm. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi Departamentul de Comunicare:

Persoană de contact

Andreea Govna
Manager Comunicare

Tel: +40 231 507 060
Fax: +40 231 532 905
E-mail: pr@elsaco.com

2024

Dată Ştire
22.03.2024

Elsaco Electronic a finalizat un nou proiect în domeniul hidroedilitar, la Craiova

Joi, 21 martie 2024, s-a semnat Procesul Verbal de recepție la terminarea lucrărilor, aferent contractului “Reabilitare stație de clorinare și amenajare incintă captare Isvarna; Reabilitare și extindere conductă aducțiune Isvarna – Craiova, fir II, Tronson I”.

În cadrul proiectului s-au realizat: reabilitarea completă a stației de clorinare și amenajarea incintei de captare Isvarna, dispecerat SCADA local, lucrări de reabilitare și extindere rețea pe o lungime totală de 20.520 m (săpături, relining și CIPP, înlocuiri conducte, cămășuiri), 51 de cămine din beton armat turnat monolit, reabilitare/realizare subtraversări de drumuri și viroage, supratraversări de râuri.

Proiectul a fost implementat de către Asocierea Elsaco Electronic (lider) – Hidroconstrucția – Ecoapa Design în perioada 2020-2024 și a avut o valoare de aprox. 122 de milioane de lei, fără TVA.

“Ne bucurăm că am făcut parte din cel mai mare contract de canalizare și aducțiune de apă din Europa, cu o valoare de peste jumătate de miliard de euro, investiție prin care craiovenii vor avea apă de cea mai bună calitate la robinete.

Prin toate proiectele pe care Elsaco le-a realizat, pe parcursul celor peste 29 de ani de activitate, a demonstrat că este un partener serios, responsabil capabil să ofere soluții complete pentru orice tip de proiect energetic, hidroedilitar, de irigații sau automatizări și SCADA”, a declarat Mihai Voineagu, Manager Proiect în cadrul Elsaco Electronic.

06.03.2024

Elsaco Electronic a semnat un nou contract în domeniul cogenerării, la Constanța

Asocierea Elsaco Electronic – Elsaco Engineering – Vestra Industry a semnat contractul pentru proiectarea și execuția „Sursei de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța“.
Acest proiect prevede construcția unei unități de producție a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență, ce utilizează gaz natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce în amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde). Noua sursă va avea o capacitate termică nominală de 160 MWt.
Valoarea contractului este de peste 117 milioane de euro, fără TVA, iar termenul de finalizare este 30.06.2026.
“Instalația de cogenerare de înaltă eficiență va fi formată din 5 motoare termice cu ardere internă, cu funcționare pe gaze naturale în configurație flexibilă, care să permită utilizarea hidrogenului verde în amestec cu gazele naturale. Restul de energie este produs de 4 cazane de apă caldă, respectiv 2 cazane de abur. Motoarele și cazanele fiind pregătite să funcționeze cu hidrogen în amestec cu gaz natural vor îndeplini cerințele legislației de la nivel european, iar utilizarea acestora va însemna și un pas către un viitor mai verde”, a declarat Alexandru Zală, Manager Proiect Elsaco Electronic.

29.02.2024

Elsaco Electronic a semnat contractul pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi Arad, cu o valoare de peste 80 de milioane de euro

Asocierea Elsaco Electronic, Elsaco Engineering și Vestra Industry a semnat contractul pentru proiectarea, asistența tehnică și execuția lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență la CET Hidrocarburi SA”.
Retehnologizarea CET Hidrocarburi este cel mai ambițios proiect al Aradului din ultimii 34 de ani și unul dintre cele mai mari din țară din domeniul producției de energie termică și electrică prin cogenerare. Valoarea contractului este de peste 397 de milioane de lei, fără TVA.
Obiectul proiectului constă în reducerea cu peste 30% a consumului de combustibil primar, prin producerea energiei electrice și termice în cogenerare de înaltă eficiență și reducerea emisiilor de CO2 în atmosferă. Termenul de finalizare a proiectului este 30 iunie 2026.
„Pornim către realizarea celui mai mare proiect energetic urban, în opinia mea. Este evident faptul că populația își dorește confort, energie regenerabilă, costuri diminuate, prin urmare ne propunem să livrăm un proiect excelent din toate punctele de vedere. La Arad vom utiliza o tehnologie care va fi aplicată în premieră atât în România, cât și în Europa, și anume se vor folosi echipamente care pot arde hidrogenul într-un amestec cu gazul metan. Atât motoarele cât și cazanele pe care le vom aduce la Arad pot să ardă acest amestec”, a declarat Valeriu Iftime, Președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.

2023

Dată Ştire
13.12.2023

Elsaco Electronic a finalizat un nou proiect energetic, la Constanța

Marți, 12 decembrie 2023, a avut loc conferința de presă cu ocazia finalizării proiectului „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța – Etapa 1”. Proiectul a fost implementat de asocierea formată din firmele Elsaco Electronic, Sicor și Fluid Development, iar valoarea acestuia a fost de 145.779.082,98 lei.

Prin această investiție s-au realizat: reabilitarea și modernizarea a 42.470,85 m traseu de conducte și breteaua de legătură dintre cele două magistrale dispuse pe b-dul 1 Mai și b-dul Alexandru Lăpușneanu, precum și înlocuirea de vane, cămine și dispozitivele de contorizare a agentului termic primar de la intrarea în punctele termice.

Printre rezultatele proiectului se numără reducerea pierderilor de energie termică în rețelele de transport cu 42.311 Gcal/an (177,15 TJ/an) și reducerea emisiilor poluante produse de sistemul de încălzire urbană din municipiul Constanța, asigurându-se astfel creșterea eficienței energetice în întregul sistem.

“În toate proiectele pe care Elsaco Electronic le implementează urmărim creșterea eficienței energetice, reducerea amprentei de carbon și un impact pozitiv asupra mediului.

Infrastructura termică modernă, realizată cu cele mai bune echipamente din domeniu, cu sisteme de detecție a pierderilor și sisteme de monitorizare și control înseamnă un sistem eficient energetic, cu pierderi mici și emisii poluante reduse. Astfel, populația beneficiază de servicii de calitate, asigurate prin intermediul unui sistem eficient. Elsaco oferă garanția unui partener serios și responsabil, având o experiență de peste 29 de ani, capabil să ofere soluții complete pentru orice tip de proiect energetic, hidroedilitar, irigații, automatizări și SCADA”, a declarat Lucian Șmadici, Manager Proiect în cadrul Elsaco Electronic.

17.11.2023

ELSACO SOLUTIONS participă la ENLIT Europe – Paris 2023

Reprezentanții ELSACO SOLUTIONS vor participa la expoziția internațională ENLIT Europe, eveniment ce se va desfășura în
perioada 28-30 noiembrie, la Paris.
ENLIT Europe este o expoziție internațională ce reunește specialiști din zona de utilități, operatori de rețea, vânzători, consultanți și integratori de sisteme, care acoperă întregul lanț valoric al energiei inteligente. La Paris sunt așteptați peste 12.000 de experți din domeniul energiei, 700 de expozanți și 500 de speakeri.
Dintre soluțiile prezentate de către specialiștii ELSACO SOLUTIONS enumerăm:
• ELSACO IoT Smart Metering: soluții complete smart metering folosind tehnologia LoRaWAN, NB-IoT, LTE-M;
• ELSACO AMCM – Modulul Autonom de Monitorizare și Control pentru centralele fotovoltaice;
• ELSACO Energii Regenerabile: soluții pentru energii regenerabile folosind Centrale Fotovoltaice + Soluții Stocare Energie în baterii/hidrogen + VPP (Virtual Power Plant);
• ELSACO SAM – Smart All Meters: permite monitorizarea în timp real a oricărui tip de contor (mecanic sau electronic), folosind tehnologie OCR;
• ELSACO MonitorPro: Platforma Web HMI.

Produse și servicii ELSACO SOLUTIONS:
• centrale fotovoltaice;
• sisteme de stocare a energiei în baterii pentru clienți comerciali și industriali (ESS C&I);
• sisteme smart metering pentru contoare de gaz, apă, energie electrică și termică;
• prognoză și comercializare energie produsă de centrale fotovoltaice și eoliene.

08.11.2023

ELSACO ELECTRONIC, LOCUL I ÎN TOPUL NAȚIONAL AL FIRMELOR

Compania botoșăneană Elsaco Electronic s-a clasat pe locul I în Topul Național al Firmelor, domeniul Construcții, categoria Întreprinderi mari, grupa Lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide.

Camera de Comerț și Industrie a României a premiat joi, 2 noiembrie a.c., cele mai performante companii din România, în cadrul Galei „Topul Național al Firmelor”, care a avut loc la Centrul Expozițional Romexpo din București.

“Acest premiu este o mândrie și o responsabilitate, în același timp. Pentru al doilea an consecutiv ne clasăm pe locul I în domeniul nostru de activitate, categoria întreprinderi mari, suntem în zona marilor jucători din țară, ceea ce este o mândrie. În același timp ne responsabilizează pentru viitor. Vreau să transmit toată prețuirea și respectul meu față de toți oamenii din grupul Elsaco și Elsaco Electronic în mod special”, a declarat Valeriu Iftime – Președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.

Despre Topul Național al Firmelor – Ediția XXX
Camera de Comerț și Industrie a României realizează, începând din 1994, Topul Național al Firmelor, fiind singura instituție abilitată printr-o lege organică să stabilească o astfel de ierarhie la nivelul întregii țări.
Topul Național al Firmelor 2023 a prezentat cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare și high-tech, agricultură, silvicultură și pescuit, construcții. Cifra de afaceri cumulată a companiilor clasate pe primele zece locuri a fost de 279 miliarde de euro, iar profitul din exploatare al companiilor a însumat 27 miliarde euro.
La realizarea clasamentului TNF 2023 au fost analizate 846.452 de bilanțuri financiar-contabile ale companiilor active în România. Dintre acestea, 327.867 de bilanțuri au intrat în competiția pentru primele 10 poziții în clasamentul național, 13.030 de firme fiind incluse în final în primele 10 poziții. Clasamentul Topul Național al Firmelor s-a bazat pe următorii indicatori economici: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului angajat.

15.03.2023

Elsaco Electronic – Soluție de achitare obținută în dosarul instrumentat de DNA Serviciul Teritorial Suceava

La peste 5 ani de la deschiderea dosarului nr. 104/40/2018, având ca obiect rechizitoriul întocmit de către DNA Suceava, prin care Elsaco Electronic împreună cu alte șapte persoane au fost trimise în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu, Tribunalul Botoșani a făcut dreptate și a decis achitarea tuturor inculpaților, inclusiv a societății Elsaco Electronic.
“Ne bucurăm că adevărul a câștigat în acest caz, deși prejudiciile aduse imaginii noastre, precum și tensiunea creată atât de mult timp în cadrul companiei sunt elemente greu de cuantificat și de reparat”, a declarat Valeriu Iftime, Administrator Elsaco Electronic.

2022

Dată Ştire
22.11.2022

ELSACO SOLUTIONS participă la ENLIT Europe

Reprezentanții Elsaco Solutions vor participa la expoziția internațională ENLIT Europe, eveniment ce se va desfășura în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, la Frankfurt.
Enlit Europe este o expoziție internațională ce reunește specialiști din zona de utilități, operatori de rețea, vânzători, consultanți și integratori de sisteme, care acoperă întregul lanț valoric al energiei inteligente. La Frankfurt sunt așteptați peste 15.000 de experți din industrie, 700 de expozanți și 500 de speakeri.
Dintre soluțiile prezentate de către specialiștii ELSACO SOLUTIONS enumerăm:
• ELSACO LoRa – soluții complete smart metering folosind tehnologia LoRaWAN;
• ELSACO NB-IoT – soluții smart metering folosind tehnologia NB-IoT;
• ELSACO Energii Regenerabile – soluții pentru energii regenerabile folosind Centrale Fotovoltaice + Soluții Stocare Energie în baterii/hidrogen + VPP (Virtual Power Plant);
• ELSACO SAM – Smart All Meters: permite citirea de la distanță a oricărui tip de contor (energie electrică, apă, gaz, energie termică), indiferent de producător, atât pentru contoare de tip analogic, cât și pentru cele de tip digital.

Produse și servicii: Sisteme SCADA / RTU, AMI / AMR, Facturare, Contorizare Electricitate, Contorizare Gaz, Managementul datelor primite de la contoare, Contorizare Apă, Soluții Smart Grid, Smart Energy.

03.11.2022

Elsaco Electronic semnează cu Primăria Municipiului București o serie de contracte de importanță majoră pentru sistemul de termoficare al capitalei

Marți, 01 noiembrie, Valeriu Iftime, Președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco, a semnat cu Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, 3 dintre cele 5 contracte pentru reabilitarea a 210 km rețea de termoficare, cu finanțare europeană (POIM). Valoarea totală a investiției este de 260 de milioane de euro.
Lucrarea a fost împărțită în 5 loturi, cu o lungime de aproximativ 40 de km fiecare, Elsaco Electronic câștigând 3 dintre acestea, două în calitate de lider și unul în calitate de asociat:
• Lotul 1 – Magistrala II SUD – Asocierea SC ELSACO ELECTRONIC SRL (Lider) – SC SICOR SRL (asociat) – SC ENERGOMONTAJ SA (asociat);
• Lotul 2 – Magistrala II – III Grozăvești – Asocierea SC ELSACO ELECTRONIC SRL (Lider) – SC SICOR SRL (asociat) – SC ENERGOMONTAJ SA (asociat);
• Lotul 5 – Magistralele II Sud, II-III Grozăvești, V Grozăvești, Progresu – Berceni, II Vest, I-II-III Vest – Asocierea SC ENERGOMONTAJ SA (Lider) – SC ELSACO ELECTRONIC S.R.L (asociat) – SICOR SRL (asociat) – IPCT INSTALATII S.R.L.(asociat).
Contractele pentru proiectare și execuție au fost încheiate pe o perioadă de 4 ani, proiectarea a fost deja demarată iar execuția lucrărilor va începe în primăvara anului viitor.

“În legătură cu acest contract menționez două aspecte. Primul are în vedere importanța proiectului, care intră astfel în istoria termoenergeticii din București fiind cel mai mare contract semnat pentru reabilitarea circuitului primar de încălzire, chestiune făcută ce e drept, cu peste 20 de ani întârziere.
Celălalt aspect are în vedere faptul că, deși Elsaco Electronic are o vastă experiență în acest tip de proiecte, contractul reprezintă o mare provocare, atât pentru noi ca și antreprenor, din punct de vedere al atragerii forței de muncă în viitor, mai ales a specialiștilor, cât și pentru Primăria Municipiului București care va trebui să acorde o foarte mare atenție cetățenilor și minimizării pe cât posibil a disconfortului creat ca urmare a derulării lucrărilor”, a declarat Valeriu Iftime.

12.08.2022

ANUNȚ PUBLIC

S.C. ELSACO ELECTRONIC S.R.L., titulară a activității Fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice, cod CAEN rev. 2 – 2511 (cod CAEN rev. 1 – 2811); Fabricarea de instrumente și dispozitive pentru măsură, verificare, control, navigație cod CAEN rev. 2 – 2651 (cod CAEN rev. 1 – 3162, 3320) și Fabricarea aparatelor de control și distribuție a electricității cod CAEN rev. 2 – 2712 (cod CAEN rev. 1 – 3120), anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a autorizației de mediu pentru punctul de lucru amplasat în localitatea Cătămăreşti-Deal, strada Mihai Eminescu nr. 85, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani.

Informații privind documentația depusă pot fi obținute la sediul APM Botoșani, b-dul Mihai Eminescu nr. 44, de luni până joi în intervalul orar 08:00-16:30 și vineri între orele 08:00 și 14:00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Botoșani, pe durata derulării procedurii de autorizare.

27.04.2022

Proiect Smart Energy Metering cu o valoare de 79 de milioane de lei, implementat în România

Distribuție Energie Electrică România a semnat un contract privind implementarea unui Sistem Inteligent de Distribuție a energiei electrice, pentru întreaga rețea din cele 18 județe, cu asocierea Simetrix Business Software, Elsaco Solutions și Cuculus GmbH.

Contractul, “Dezvoltarea și Implementarea unor Platforme Integrate MDM&MDC”, vizează implementarea Platformei Cuculus ZONOS IoT pentru MDC (Meter Data Collection) și MDM (Meter Data Management) precum și o serie de servicii adiacente, inclusiv operațiuni, pentru întreaga rețea de distribuție timp de opt ani.
“În prezent, aplicațiile și procesele digitalizate devin din ce în ce mai relevante pentru sectorul energetic. Cu sisteme și soluții inovatoare care contribuie la un sistem energetic funcțional, inteligent, integrat și mai curat, tehnologiile digitale au un potențial semnificativ de a contribui și de a facilita tranziția energetică. Contoarele inteligente, împreună cu soluțiile unui sistem integrat și centralizat de gestionare a datelor de măsurare, reprezintă începutul transformării rețelelor electrice, generând, de altfel, multiple beneficii consumatorilor”, a declarat Mihaela Rodica Suciu, Director General al Distribuție Energie Electrică România.
”Este un proiect interesant, în concordanță cu obiectivul strategic al grupului de companii Elsaco de a oferi sisteme și soluții pentru îmbunătățirea eficienței energetice. Este o provocare pentru noi, dar suntem încrezători că împreună cu DEER și partenerii noștri vom realiza un proiect de succes, care va contribui semnificativ la digitalizarea sectorului energetic românesc”, a declarat Doru Popa, Vicepreședinte al grupului de companii Elsaco.
”Avem aceeași viziune cu DEER privind transformarea digitală în sectorul energetic. Proiectul presupune includerea tuturor echipamentelor de măsurare din cele trei zone operaționale ale DEER într-un sistem integrat și centralizat de management al datelor de măsurare. Implementarea sistemului MDM & MDC va contribui semnificativ la îmbunătățirea serviciului de distribuție și la reducerea pierderilor tehnice și comerciale”, a declarat Anca Bejenariu, Manager Contract, Simetrix Business Software.
“Ne simțim onorați că am fost selectați ca fiind cea mai bună soluție, nu doar din punct de vedere tehnologic, ci și ca organizație. Împreună cu DEER SA, vom construi un viitor digital pentru sectorul energetic al României. Așteptăm cu nerăbdare acest proiect interesant și provocator care ne susține viziunea de a oferi energie la prețuri accesibile pentru toată lumea”, a declarat René Böringer, co-fondator și Director General al Cuculus GmbH.

Despre DEER SA
Distribuție Energie Electrică România SA operează 201.082 km linii electrice, în 18 județe, reprezentând 40.7% din teritoriul României, deservind peste 3.9 milioane de utilizatori.
Despre Elsaco Solutions
Elsaco Solutions este unul din principalii furnizori din România pentru sisteme și soluții IT&C dedicate sectorului utilităților publice.
Despre Simetrix Business Software
Simetrix Business Software este o companie de software specializată în realizarea sistemelor informatice integrate pentru citirea și managementul echipamentelor de contorizare.
Despre Cuculus GmbH
Cuculus GmbH este soluția cheie pentru furnizarea de utilități pentru toți, protejând în același timp resursele naturale. Oferim soluții software și tehnologie de ultimă oră care abordează provocările din sectorul utilităților din întreaga lume. Soluțiile noastre permit companiilor de utilități și organizațiilor să treacă cu succes la o nouă eră de furnizare și gestionare a energiei electrice, apei și gazelor.

21.02.2022

Elsaco Electronic reabilitează rețeaua de termoficare din Constanța, contract cu o valoare de peste 100 de milioane de lei

Elsaco Electronic a semnat, cu Primăria Municipiului Constanța, contractul “Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța – Etapa I”.

Contractul menționat a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, companiei Elsaco Electronic. Valoarea contractului este de 103.150.000 lei fără TVA, iar termenul de execuție, 24 de luni. Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.
În această etapă se vor reabilita 21.605 km de traseu aparținând magistralei I, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale.
Obiectivul general al proiectului constă în creșterea eficienței energetice a sistemului de termoficare la nivelul municipiului Constanța prin reducerea pierderilor de energie termică în rețelele termice primare.
Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt: creșterea lungimii rețelelor termice primare reabilitate cu 43.210 km rețea termică primară reabilitată (21.605 km traseu), reducerea pierderilor de energie termică în rețelele de transport cu 42.311 Gcal/an (177,15 TJ/an), reducerea emisiilor poluante produse de sistemul de încălzire urbană din municipiul Constanța ca urmare a investiției realizate în cadrul prezentului proiect.
Infrastructura termică modernă, realizată cu cele mai bune echipamente din domeniu, cu sisteme de detecție a pierderilor și sisteme de monitorizare și control înseamnă un sistem eficient energetic, cu pierderi mici și emisii poluante reduse. Astfel, populația beneficiază de servicii de calitate, asigurate prin intermediul unui sistem eficient. Elsaco oferă garanția unui partener serios și responsabil, având o experiență de peste 27 de ani, capabil să ofere soluții complete pentru orice tip de proiect energetic, hidroedilitar, irigații, automatizări și SCADA.

04.02.2022

Elsaco Electronic semnează un nou contract, în valoare de peste 90 de milioane de lei

Elsaco Electronic a semnat, cu beneficiarul Primăria Municipiului Oradea, contractul „Valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în cartierul Nufărul I – Oradea”.

Contractul menționat a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, asocierii formate din Elsaco Electronic S.R.L. și Energomontaj S.A., lider de asociere fiind Elsaco Electronic. Valoarea contractului este de 89.930.000 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de 24 de luni.
Scopul proiectului constă în creșterea utilizării resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru prepararea agentului termic de încălzire și apă caldă de consum, precum și realizarea de noi capacități de producție a energiei termice în sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea, cu energie geotermală provenită de la forajele de adâncime din cartierul Nufărul. Se vor utiliza pompe care permit recuperarea căldurii suplimentare din apa geotermală.
Proiectul este împărțit în 4 obiecte ce au în vedere: realizarea unei rețele de transport pentru agent termic și apă geotermală, construirea unei Stații Termice Geotermale, realizarea unui foraj nou de producție în zona străzii Meiului și realizarea a 277 de minipuncte termice la consumatori.
Elsaco Electronic, companie prezentă de peste 27 de ani pe piața proiectelor energetice din România, abordează cu această ocazie un domeniu inovativ, cel al producerii energiei termice dintr-o sursă nepoluantă și regenerabilă – energia geotermală. Această investiție din domeniul energiei geotermale este cea mai importantă realizată în ultima perioadă în România.

2021

Dată Ştire
09.07.2021

Elsaco Electronic semnează un nou contract, în valoare de 36 de milioane de lei

Joi, 08.07.2021, Elsaco Electronic a semnat, cu beneficiarul Compania de Apă Olt, contractul de lucrări „Reabilitare Sistem de tratare apă în aglomerarea Caracal” din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în perioada 2014-2020”.

Contactul menționat a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, asocierii Elsaco Electronic SRL & CVW Technologies SA & Carmin PopStar SRL, lider de asociere fiind Elsaco Electronic. Valoarea contractului este de 35.669.971,51 lei, fără TVA, iar durata implementării acestuia va fi de 35 de luni.
În cadrul acestui proiect se vor realiza următoarele investiții: reabilitare conductă de aducțiune existentă – 18 kilometri; reabilitare Gospodăria de apă Redea; reabilitare Gospodăria de apă Anton Pann; reabilitare Gospodăria de apă Preuzinal.

22.04.2021

Elsaco Electronic semnează un nou contract, în valoare de 52 de milioane de lei

Miercuri, 21.04.2021, Elsaco Electronic a semnat, cu beneficiarul Compania de Apă Olt, contractul de execuție a proiectului „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre pentru potabilizarea apei”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”.

Contactul menționat a fost atribuit asocierii Elsaco Electronic & CVW Technologies, lider de asociere fiind Elsaco Electronic. Valoarea contractului de execuție este de 51.783.368,51 lei fără TVA, iar durata implementării acestuia va fi de 35 de luni.
În cadrul acestui proiect se vor reabilita și extinde stațiile de tratare Nicolae Bălcescu și Salcia, acestea urmând să fie dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile. Stația de tratare și pompare Nicolae Bălcescu va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 540 mc/h, iar stația de tratare Salcia va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 490 mc/h.
Implementarea acestui proiect va îmbunătăți calitatea apei furnizate locuitorilor, iar Elsaco Electronic va urmări îndeaproape încadrarea în termenul de execuție și realizarea unei lucrări de referință.

31.03.2021

Elsaco Electronic a finalizat un nou proiect energetic, la Focșani

Marți, 30 martie 2021, a avut loc conferința finală a proiectului “Proiectare și execuție a rețelelor termice de transport și distribuție și a punctelor termice” din cadrul programului “Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Focșani pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice” etapa a II-a, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Proiectul a fost implementat de asocierea formată din firmele Elsaco Electronic, Sicor și Consix Construcții și a avut o valoare de aproximativ 55 de milioane de lei, fără TVA.

 

Prin această investiție s-au reabilitat: 2.8 km de traseu rețea primară de energie termică, 11 km de traseu rețele secundare de energie termică și 9 puncte termice.

În vederea creșterii eficienței energetice a sistemului, pentru rețelele termice primare și secundare au fost utilizate țevi preizolate pentru a reducere pierderile de căldură, dotate cu sisteme de semnalizare a avariilor; echipamente de contorizare și echilibrare la nivelul scărilor de bloc, pentru a asigura temperatura adecvată a apei calde și căldurii; schimbătoare de căldură, grupuri de pompare, convertizoare de frecvență, sisteme de automatizare și sisteme de transmitere a datelor în dispecerat și alte echipamente moderne, în punctele termice.

Permanent, Elsaco Electronic urmărește reducerea amprentei de carbon, eficientizarea activității, implementarea de proiecte care să aibă un impact pozitiv asupra mediului.

O infrastructură termică adecvată aduce beneficii pentru întreaga comunitate și ne bucurăm că am reușit să facem acest lucru și la Focșani. O rețea de termoficare modernă așa cum este cea de la Focșani, contribuie și la reducerea particulelor în suspensie PM 2.5 și PM 10, încurajând totodată și conectarea la sistemul centralizat de încălzire a populației, element ce are efecte pozitive asupra mediului înconjurător.

Elsaco oferă garanția unui partener serios și responsabil, cu expertiză câștigată de-a lungul timpului, capabil să furnizeze soluții complete pentru derularea oricărui proiect energetic, hidroedilitar sau de automatizare și SCADA”, a declarat Iulian Condurachi, Manager Proiect în cadrul Elsaco Electronic.

25.01.2021 Elsaco Electronic semnează un nou contract ce vizează extinderea rețelelor de apă și canalizare din Scornicești

 

În data de 22.01.2021 s-a semnat contractul de lucrări „Îmbunătățirea facilităților de tratare apă potabilă și extinderea rețelelor de apă și canalizare în aglomerarea Scornicești”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”, beneficiarul contractului fiind Compania de Apă Olt.
Contractul de lucrări a fost atribuit asocierii S.C. Carmin Popstar Prod S.R.L. & S.C. Elsaco Electronic S.R.L. & S.C. Daficom Construct Instal S.R.L.
Prin acest proiect, rețeaua de alimentare cu apă din orașul Scornicești se va extinde cu 20.1 kilometri, iar rețeaua de canalizare cu 20.7 kilometri.
Valoarea contractului este de 27.280.915,85 lei fără TVA. Durata de execuție a contractului este de 38 luni.

2020

Dată Ştire
29.10.2020 Elsaco Electronic semnează un nou contract, în valoare de 30 de milioane de euro

 

În cursul acestei săptămâni, Elsaco Electronic a semnat contractul CL 17- Reabilitare stație de clorinare și amenajare incintă captare Izvarna; reabilitare și extindere conductă aducțiune Izvarna – Craiova fir II Tronson I, cu beneficiarul Compania de Apă Oltenia.
Contractul mai sus menționat a fost adjudecat de Elsaco Electronic, în asociere cu Hidroconstrucția și Ecoapa Design, și are o valoare de 122.107.823,19 lei (fără TVA).
Contractul vizează proiectarea și execuția următoarelor lucrări: reabilitare conductă de aducțiune fir II, pe o lungime de 18.858 metri (PN6); extindere conductă de aducțiune fir II cu conductă din PAFSIN, De1200 mm, SN10000, PN6, pe o lungime de 1.587 metri; reabilitare cămine existente; reabilitare subtraversare de râu (prin foraj orizontal sau microtunneling) și subtraversări de drumuri naționale; reabilitarea stației de clorinare; reabilitarea clădirii administrative, precum și amenajarea drumului de acces provizoriu.
De asemenea, în cadrul contractului, se elaborează Proiectul Tehnic, documentația necesară obținerii autorizațiilor și avizelor necesare execuției; precum și lucrările de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune a acestora și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în perioada de garanție.
În luna septembrie, cu aceeași companie, a fost semnat și contractul Reabilitare conductă aducțiune Izvarna – Craiova fir II, Tronson VI, în valoare de 54.403.620,10 lei (fără TVA), contract adjudecat de asocierea firmelor Elsaco Electronic (lider de asociere) și Ecoapa Design.

07.05.2020

Elsaco Solutions a participat la #EUvsVirus Pan-European Hackathon

Colegii noștri de la Elsaco Solutions ne-au surprins din nou cu un proiect interesant.
Corneliu Aursulesei a participat în perioada 24-26 aprilie la evenimentul paneuropean #EUvsVirus Hackathon pentru dezvoltarea de soluții inovatoare menite să combată epidemia de coronavirus. Evenimentul a fost organizat de Comisia Europeană și condus de Consiliul European pentru Inovare.
Soluția , propusă de Corneliu în cadrul categoriei Health&Life, a avut în vedere construirea unei rețele IoT comunitare open pentru achiziția de date de la diverși senzori (de mișcare, saturație oxigen, valori tensiune arterială, temperatură). Scopul soluției, împreună cu pachetul de senzori și aplicațiile pentru screening, este să permită evitarea izolării totale a persoanelor dintr-o localitate pe termen lung, până la apariția unui remediu împotriva virusului.
Competiția a reunit peste 20.900 de participanți și a adunat 2.150 de soluții.

18.03.2020

Elsaco Electronic își continuă activitatea

Chiar dacă traversăm momente dificile cauzate de epidemia de coronavirus, Elsaco Electronic își continuă activitatea, luând toate măsurile necesare de prevenție și protecție a angajaților și colaboratorilor săi, în conformitate cu recomandările transmise de către autoritățile competente.

Elsaco Electronic își menține angajamentele contractuale.

Suntem siguri că împreună vom depăși aceste momente complicate pentru întreaga comunitate.

27.01.2020

Elsaco Solutions participă la DISTRIBUTECH International 2020

Compania Elsaco Solutions participă în perioada 28-30 ianuarie la expoziția DISTRIBUTECH International, eveniment care are loc în San Antonio, Texas, SUA. Peste 520 de companii vor prezenta informații, produse și servicii ce țin de sisteme de automatizare și control pentru furnizarea energiei electrice, eficiență energetică, integrarea energiilor regenerabile, contorizare avansată, tehnologii de comunicații, cyber security, tehnologii de apă și multe altele.

https://www.distributech.com/event-information/about.html

2019

Dată Ştire
31.07.2019

Elsaco Electronic în top ‘100 Cei mai buni angajatori din economie’

Elsaco Electronic s-a clasat pe locul 95 în topul celor mai buni angajatori din economia românească, potrivit primei ediții a anuarului ‘100 Cei mai buni Angajatori din economie’, realizat de Capital Media Production.
În alcătuirea clasamentului au fost punctate: numărul de angajați, nivelul salariului mediu net și beneficiile oferite angajaților. La acestea s-a mai adăugat un criteriu – studiul Cei mai doriți angajatori, realizat de Catalyst, care are rolul de a arăta o radiografie a brandului de angajator.
“Ne bucurăm să vedem că numele nostru apare alături de jucătorii importanți din economia românească. Așa cum am spus și cu alte ocazii, reușitele noastre se datorează personalului. Știm că rezultatele vin ca urmare a muncii unor oameni motivați, de aceea acordăm atenție atât motivării financiare cât și celei non-financiare, iar fidelizarea și retenția angajaților reprezintă una dintre preocupările noastre. Astfel, în afară de creșteri salariale și diferite bonusări, oferim și o serie de beneficii care vin în întâmpinarea pasiunilor și dorințelor angajaților – abonamente fitness, abonamente pentru lectură, bilete la teatru și diferite spectacole, traininguri de specialitate, flexibilitatea programului, inclusiv telemunca”, a declarat Viorel Iliuță, Director General – Elsaco Electronic.

23.05.2019

Elsaco Electronic a finalizat lucrările de irigații la Hermeziu, Iași

Elsaco Electronic a finalizat în luna mai modernizarea și reabilitarea stației de pompare SPA LUNCA la F.O.U.A.I. „AQUA LUNCA PRUT”, județul Iași.

Proiectul, cu o valoare de 6.3 milioane de lei, a fost implementat în perioada 2018-2019, și a vizat lucrări de: modernizare a infrastructurii de irigații, construcții și instalații hidromecanice, instalații electrice și de automatizare.
Stația de pompare are un debit cumulat de 18.000 m³/h iar cele 3 conducte de aspirație din Prut au un diametru de 1.200 mm, pe o lungime de 200 m liniari fiecare. Stația este complet automatizată și monitorizată de la distanță de beneficiar.
“Reabilitarea infrastructurii de irigații existente este vitală pentru sectorul agricol, mai ales având în vedere schimbările climatice și faptul că 48% din suprafața agricolă totală este afectată de secetă.
Stația de pompare modernizată și reabilitată de Elsaco Electronic va asigura necesarul de apă pentru un inel de irigații ce va deservi o suprafață de 12.000 de hectare, proiect gestionat tot de compania noastră.
La acest moment avem în derulare 6 proiecte active în domeniul irigațiilor, în județele Brăila, Constanța, Teleorman și Iași”, a declarat Viorel Iliuță, Director General Elsaco Electronic.

08.04.2019

Elsaco Electronic a fost selectată în semifinala “Made in Romania”

Elsaco Electronic a fost inclusă pe lista scurtă a companiilor cu cea mai bună poveste și perspective de creștere, în proiectul Made in Romania: Liga BVB, aflat acum la cea de-a treia ediție. Din cele 296 de companii înscrise, au fost selectate 50 de semifinaliste.

“Ne bucurăm că, pentru cel de-al treilea an consecutiv, compania noastră a fost inclusă în semifinala proiectului Made in Romania. Faptul că numele nostru apare alături de branduri de succes din țara noastră ne motivează să fim din ce în ce mai buni!
Oricine ne poate susține cu un vot până pe 21 aprilie, accesând următorul link: http://bvbleague.ro/vot-public/”, a declarat Viorel Iliuță, Directorul General al Elsaco Electronic.

În următoarea etapă, 14 companii vor fi selectate de un Juriu special format din 12 experți de top ai pieței. A 15-a companie, va fi selectată prin votul publicului, care se va desfășura între 8 și 21 aprilie, la adresa http://bvbleague.ro/vot-public/. Lista finală a companiilor selectate va fi anunțată în luna mai, în cadrul Galei Made in Romania.
Programul oferă antreprenorilor asistență gratuită din domeniile de interes pentru companie, prin workshop-uri regionale (Cluj-Napoca, Iași, Timișoara), discuții bilaterale la sediile companiilor finaliste, webinarii etc.

Despre Made in Romania

Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori București în 2017, pentru a identifica și promova companiile de top din România. Scopul programului este identificarea viitoarelor motoare ale economiei românești și sprijinirea acestora timp de un an, pentru a le ajuta să-și aducă afacerile la nivelul următor, îmbunătățind transparența, vizibilitatea, reputația și, cel mai important, obținerea accesului la capitalul necesar dezvoltării și creșterii ulterioare.

14.03.2019

ELSACO ESCo va realiza Strategia de implementare a stațiilor de încărcare vehicule electrice pentru județul Ilfov

Compania Elsaco ESCo va realiza Strategia de implementare a stațiilor de încărcare vehicule electrice pentru județul Ilfov. Lucrarea, de o importanță deosebită, completează toate celelalte documente strategice destinate să optimizeze traficul la intrările în București și să reducă poluarea asociată.
Experții Elsaco vor lucra timp de 4 luni alături de specialiștii din Consiliul Județean Ilfov, iar măsurile rezultate vor începe să fie implementate chiar din acest an.

07.03.2019

Partener nou: ARH – Adaptive Recognition Hungary

Luna martie ne-a adus un partener nou, ARH – Adaptive Recognition Hungary.
Astfel, Elsaco este singurul distribuitor al produselor și soluțiilor ARH, în România și Republica Moldova: software OCR specializat în citirea numerelor de înmatriculare ale vehiculelor; camere speciale pentru recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare; dispozitive ID Reader, folosite pentru identificarea documentelor false.

IMG_6537

2018

Dată Ştire
12.11.2018

ELSACO ELECTRONIC, LOCUL I ÎN TOPUL NAȚIONAL AL FIRMELOR

Compania botoșăneană Elsaco Electronic s-a clasat pe locul I în Topul Național al Firmelor, domeniul Industrie, categoria Întreprinderi mari, grupa Fabricarea de instrumente și dispozitive pentru măsură, verificare, control, navigație.

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a premiat miercuri, 7 noiembrie a.c., cele mai performante companii din România, în cadrul Galei „Topul Național al Firmelor” (TNF), ediția a XXV-a, care a avut loc la Centrul Expozițional Romexpo din București.

“Faptul că o firmă din Botoșani s-a clasat pe locul I, în domeniul industrie, întreprinderi mari cred că este o mare realizare. Am fost felicitați chiar și de către Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, acest lucru ne onorează și motivează în acțiunile viitoare”, a declarat Valeriu Iftime – Președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.

IMG-20181108-WA0000 (3)

31.10.2018

Elsaco Solutions participă la European Utility Week

Reprezentanții Elsaco Solutions vor participa în perioada 6-8 noiembrie la European Utility Week 2018, eveniment ce se va desfășura la Viena.

European Utility Week este cea mai importantă platformă de business, inovare și informație ce conectează comunitatea de utilități inteligente și permite întâlniri cu experți, operatori de rețele, furnizori, consultanți, startup și integratori care acoperă întregul lanț valoric al sistemului smart. Evenimentul reunește peste 12.000 de vizitatori din întreaga lume, 450 de speakeri și 600 de expozanți.
Ediția din acest an se focusează pe patru zone cheie ale energiei europene: Digitalizare, Decarbonizare, Piețe Energetice și Inovare.
Printre soluțiile prezentate de reprezentanții Elsaco Solutions se numără:
• ELSACO LoRa, NB-IoT și Sigfox – soluții smart metering și IoT industrial.
• ELSACO SAM – Smart All Meters: permite citirea de la distanță a oricărui tip de contor (energie electrică, apă, gaz, energie termică), indiferent de producător, indiferent dacă este vorba de contoare de tip analogic sau digital.
• ELSACO CSS – soluție cybersecurity pentru companiile energetice și de utilități.
Produse și servicii: Cybersecurity, Sisteme SCADA / RTU, AMI / AMR, Facturare, Contorizarea Electricității, Contorizarea Gazului, Managementul datelor primite de la contoare, Contorizare apă, Soluții Smart Grid.

05.09.2018

Elsaco Electronic a semnat un contract pentru reabilitarea rețelelor termice din municipiul Brașov

Elsaco Electronic, în calitate de lider de asociere, a semnat cu Primăria Municipiului Brașov, marți 04.09.2018, un contract pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitarea rețelelor de transport și distribuție energie termică în zona Tractorul.

Proiectul are ca obiect refacerea rețelelor de termoficare din zona Tractorul, vechile conducte urmând să fie înlocuite cu unele preizolate. În prezent, la rețeaua centralizată de termoficare din cartierul Tractorul sunt racordați în jur de 2.200 de consumatori echivalenți, sistemul urmând să fie configurat astfel încât să poată fi racordați peste 6.000 de consumatori echivalenți.

Contractul are o valoare de 14.455.400 lei fără TVA și termenul de finalizare este 31.08.2019.

„Pe partea de execuție, vom înlocui conductele vechi, izolate cu vată minerală – care sunt supradimensionate, prezintă avarii dese și pierderi de agent termic – cu conducte noi, din țeavă preizolată, din oțel, cu manta de polipropilenă și fire pentru detecția avariilor, care sunt monitorizate printr-un sistem centralizat. Cea mai mare parte a noii rețele se va edifica pe locul vechii rețele, însă va exista și o parte de construcție nouă, care presupune extinderea actualei rețele. Vom încerca să păstrăm soluții de back-up pentru protecția abonaților pe perioada lucrărilor, care nu vor fi deloc ușoare. Suntem o firmă cu experiență, care și-a respectat până acum termenele asumate și vom mobiliza forțe consistente, astfel încât să ne încadrăm în termene”, a declarat Viorel Iliuță, Director General al Elsaco Electronic.

11.05.2018

ELSACO SOLUTIONS participă la expoziția internațională CeBIT Australia

În perioada 15-17 mai 2018, la Sydney, va avea loc cea de-a 17-a ediție a CeBIT Australia, eveniment la care participă și compania botoșăneană Elsaco Solutions.

CeBIT este evenimentul cheie al industriei tehnologiilor de afaceri din zona Asia-Pacific. Acesta este locul de întâlnire pentru specialiștii din domeniul hardware și software, al tehnologiilor inovative, sistemelor de telecomunicații cu aplicabilitate în sectorul public, industrial și casnic, sistemelor de protecția datelor și achiziții de date de mari dimensiuni și e-commerce. Expoziția este o platformă de prezentare pentru aproximativ 350 de organizații inovatoare și permite celor peste 15.000 de participanți să țină pasul cu cele mai recente idei și evoluții din domeniul tehnologiilor business.

Printre elementele prezentate de Elsaco Solutions, în cadrul evenimentului, se numără:
• ELSACO CSS – soluții avansate de cybersecurity.
• ELSACO SAM – Smart All Meters: soluție de smart metering ce permite citirea de la distanță a oricărui tip de contor (energie electrică, apă, gaz, energie termică), indiferent de producător, indiferent dacă este vorba de contoare de tip analogic sau digital. Este bazată pe tehnologia OCR patentantă de Elsaco, o soluție cu acuratețe 100%.
• ELSACO SEP – Smart Event Presence: soluție destinată evenimentelor în cadrul cărora organizatorii vor să aibă o comunicare mai apropiată cu publicul prin intermediul smartphone-urilor.
Alte produse și soluții: echipamente IT&C, echipamente Tempest, magazin online EuroBuy.ro.CeBIT

09.05.2018

S-a semnat un nou contract: Lucrări de automatizare, instalații electrice și dezvoltare/implementare sistem SCADA – Galați

Elsaco Electronic a semnat un nou contract de lucrări cu Apa Canal Galați, contract ce vizează lucrări de automatizare, instalații electrice și dezvoltare / implementare sistem SCADA

Implementarea proiectului se va realiza pe parcursul unei perioade de 36 de luni, iar valoarea acestuia este de aproximativ 3.3 milioane de lei, fără TVA.

În cadrul contractului se vor executa:

• lucrări de proiectare și execuție lucrări de automatizare, instalații electrice;
• dezvoltare/implementare sistem SCADA Regional Apă în aria de operare din județul Galați;
• sistem SCADA Regional Canalizare în aria de operare din județul Galați.

26.04.2018

ELSACO ELECTRONIC VA IMPLEMENTA O NOUĂ INSTALAȚIE DE DESULFURARE LA CET GOVORA

Asocierea Elsaco Electronic – Doosan Lentjes a câștigat proiectul “Instalație de desulfurare a gazelor de ardere evacuate de la cazanele pe cărbune C5 și C6 – Instalația de ardere nr. 2 a CET Govora”.

Implementarea proiectului se va realiza pe parcursul unei perioade de 24 de luni, iar valoarea acestuia este de aproximativ 97 de milioane de lei, fără TVA.

Prin montarea instalației de desulfurare se va realiza o reducere substanțială a emisiilor de SO₂ și a emisiilor de pulberi, în conformitate cu cerințele și recomandările BAT (BREF Large Combustion Plants 2005) și Uniunii Europene. De asemenea, va crește eficiența energetică în alimentarea cu energie termică la client.

“Ne bucură acest rezultat și privim cu entuziasm noul proiect, acesta fiind cel de-al doilea de acest tip implementat de noi. În 2016, în cooperare cu firma germană Doosan Lentjes, am finalizat cu succes Instalația nouă de desulfurare (DeSOx) în CET 2 Iași, investiție realizată într-un timp record atât pentru România cât și pentru Europa”, a declarat Viorel Iliuță, Director General al Elsaco Electronic.

20.04.2018

ELSACO SOLUTIONS participă la expoziția internațională eCom, la Geneva

În perioada 24-25 aprilie 2018, la Geneva, se va desfășura cea de-a 8-a ediție a Expoziției Internaționale eCom 2018, cel mai mare eveniment dedicat web designului, comerțului electronic, marketingului digital și mobil din Elveția.

La ediția din acest an vor participa din România, alături de Asociația pentru Tehnologia Informației și Comunicații ATIC, 11 firme românești de profil, printre care și compania botoșăneană Elsaco Solutions.
Evenimentul reunește 250 de expozanți și peste 4.000 de vizitatori și decidenți, care vor putea discuta cu experți elvețieni și internaționali de top.
Printre soluțiile și produsele prezentate de reprezentanții Elsaco Solutions, în cadrul acestui eveniment, se numără:
• ELSACO CSS – soluții avansate de cybersecurity.
• ELSACO SAM – Smart All Meters: soluție de smart metering ce permite citirea de la distanță a oricărui tip de contor (energie electrică, apă, gaz, energie termică), indiferent de producător, indiferent dacă este vorba de contoare de tip analogic sau digital. Este bazat pe tehnologia OCR patentantă de Elsaco, o soluție cu acuratețe 100%.
• ELSACO SEP – Smart Event Presence: soluție destinată evenimentelor în cadrul cărora organizatorii vor să aibă o comunicare mai apropiată cu publicul prin intermediul smartphone-urilor.
• ELSACO FO – soluție “pipe-in-pipe” pentru instalarea rapidă și eficientă a cablurilor de fibră optică prin intermediul rețelelor de transport și distribuție a apei potabile.
Alte produse și soluții: asistență implementare GDPR, echipamente IT&C, magazin online EuroBuy.ro, echipamente Tempest.

banner-web-ecom

19.03.2018 Elsaco Electronic a fost selectată în semifinala “Made in Romania”

 

Elsaco Electronic a fost inclusă pe lista scurtă a companiilor cu cea mai bună poveste și perspective de creștere, în proiectul Made in Romania, aflat acum la cea de-a doua ediție.
Din cele 201 companii înscrise, au fost selectate 50 de semifinaliste.

“Ne bucurăm că am fost nominalizați, pentru al doilea an consecutiv, printre cele 50 de companii care intră în etapa finală a proiectului Made in Romania. Acest fapt ne dă încredere și ne motivează să încercăm să fim din ce în ce mai buni. Oricine ne poate susține cu un vot până pe 3 aprilie, accesând următorul link: http://bvbleague.ro/vot/?company=elsaco_electronic”, a declarat Viorel Iliuță, Directorul General al Elsaco Electronic.
În următoarea etapă, 14 companii vor fi selectate de un Juriu special format din 12 experți de top ai pieței. A 15-a companie va fi selectată prin votul publicului, care se va desfășura între 19 martie și 3 aprilie la adresa http://bvbleague.ro/. Lista finală a companiilor selectate va fi anunțată în luna aprilie, în cadrul Galei Made in Romania.
Aceste companii vor intra într-un program de mentorat, derulat în perioada mai – noiembrie 2018, în care vor fi acoperite subiecte precum marketing și branding, strategie și inovare, audit și finanțarea dezvoltării. În funcție de tema fiecărei luni, vor avea loc ateliere, training-uri și întâlniri dedicate echipelor și angajaților din companiile selectate.

Despre Made in Romania
Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori București în 2017 pentru a identifica și promova companiile de top din România. Scopul proiectului Made in Romania este identificarea viitoarelor motoare ale economiei românești și sprijinirea acestora timp de un an pentru a le ajuta să-și aducă afacerile la nivelul următor, îmbunătățind transparența, vizibilitatea, reputația și, cel mai important, obținerea accesului la capitalul necesar dezvoltării și creșterii ulterioare.

16.03.2018 ELSACO ELECTRONIC – LOCUL II LA CATEGORIA IMPACT ASUPRA MEDIULUI

 

Eforturile depuse în ultimii ani de a minimiza amprenta asupra mediului înconjurător din punct de vedere ecologic au fost confirmate prin clasarea companiei pe locul II, la categoria Impact asupra mediului, în competiția Green Business Index.

Green Business Index (GBI) este un proiect multianual al Asociației Green Revolution, inițiat în 2010, având ca obiectiv evaluarea independentă și îmbunătățirea performanțelor de mediu ale companiilor din România.
Utilizând gratuit platforma Green Business Index, peste 450 de companii din România au putut să își evalueze în 2017 performanțele în managementul și protejarea mediului înconjurător, să își măsoare amprenta de carbon și gradul de adaptare a afacerilor lor la cerințele economiei circulare, totul raportat la standarde internaționale.
În cadrul categoriei “Impact asupra Mediului” s-au analizat eforturile concrete depuse de companii pentru protecția mediului, în sensul cunoașterii și monitorizării emisiilor, reducerii poluării și protejării receptorilor sensibili, inclusiv a resurselor de biodiversitate.
“Performanța noastră în afaceri este strâns legată de performanța în domeniul protejării mediului și creșterii eficienței energetice. Avem implementat la nivel de companie un sistem de management de mediu pe care îl utilizăm ca instrument generator de performanță și care ne permite o mai bună gestionare a riscurilor. De asemenea, în activitatea noastră acordăm o atenție deosebită monitorizării emisiilor atmosferice, contaminării solului și suntem convinși că printr-o activitate <<verde>> business-ul nostru devine mai competitiv”, a declarat Viorel Iliuță, Director General al Elsaco Electronic.

2017

Dată Ştire
20.11.2017 ELSACO A PARTICIPAT LA CONGRESUL MONDIAL AL APEI

 

Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco, Vlad și Șerban Iftime, directorii generali ai Vestra Industry și Elsaco ESCo, au participat în perioada 13-16 noiembrie la Congresul Mondial al Apei, eveniment organizat de IWA (Asociația Internațională a Apei) la Buenos Aires, Argentina. Cei trei au fost și reprezentanții ARA (Asociația Română a Apei) la acest eveniment.

“Importanța participării la un asemenea eveniment, este fără îndoială, extraordinară, în opinia mea. Spun asta plecând de la numărul extrem de mare de specialiști participanți din întreaga lume, dar mai ales având în vedere temele abordate în cadrul conferințelor susținute.
Am fost plăcut surprinși să constatăm că tema principală a lucrărilor acestui Congres Mondial a fost cea a reducerii pierderilor de apă din rețelele de transport, subiect promovat de câțiva ani și în România de către Elsaco ESCo.
Și mai interesant este că aplicația software dezvoltată de Elsaco (EMMSYS – Elsaco Meter Management System) este partea principală a unei aplicații NRW (Non-Revenue Water)data, dezvoltată de ITRON, aplicație utilizată la acest moment pentru reducerea pierderilor de apă în peste 100 de companii de apă din întreaga lume. EMMSYS și NRWdata reprezintă astăzi cel mai important instrument software, utilizat la nivel global, pentru reducerea pierderilor de apă”, a declarat Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.

23.10.2017 ELSACO A PARTICIPAT LA FORUMUL TRADE WINDS 2017

 

Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco, Viorel Iliuță, directorul general al Elsaco Electronic și Vlad Iftime, directorul general al Vestra Industry au participat în perioada 19-20 octombrie la Forumul Trade Winds 2017, eveniment ce a avut loc la București.

Trade Winds este cea mai mare misiune comercială anuală organizată de Guvernul SUA, al cărei scop este să pună în legătură companiile americane și străine, în vederea creării de parteneriate de afaceri. Cea de-a 10-a ediție a Trade Winds a fost cea mai amplă misiune comercială guvernamentală din istoria regiunii. Aproximativ 50 de reprezentanți ai Departamentului Comerțului și 80-100 de firme mici și mijlocii au avut ocazia să participe la misiune în toată Europa de Sud-Est. Orașul București a fost centru al evenimentului și a găzduit un forum despre desfășurarea afacerilor în regiune.

“Forumul Trade Winds a reprezentat un mod foarte eficient și profesionist de a pune în contact companii din diferite domenii de activitate și diferite regiuni. Este de bun augur că România a fost selectată să fie gazda unui eveniment de o asemenea anvergură. Pentru noi a fost o ocazie deosebit de bună de a intra în contact cu oameni de afaceri americani care activează în domeniile de interes pentru noi”, a declarat Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.
Printre companiile americane participante la Forum s-au aflat atât nume cunoscute la nivel mondial precum IBM, Microsoft, Oracle, producătorul rachetelor Patriot — Raytheon, Kestral, Harris Corporation (space intelligence), SAS Institute (software), Perry Baromedical Corporation (producător de echipamente medicale), cât și companii mici și mijlocii din SUA, interesate să dezvolte parteneriate în țara noastră.

29.09.2017 ELSACO PARTICIPĂ LA EUROPEAN UTILITY WEEK

 

Reprezentanții Elsaco Solutions și Elsaco Business Software, companii din grupul Elsaco, vor participa în perioada 3-5 octombrie la European Utility Week 2017, eveniment ce se va desfășura la Amsterdam.
European Utility Week este evenimentul de referință în Europa pentru sectorul utilităților smart, reunind peste 12.000 de factori de decizie internaționali în domeniul energiei inteligente și 600 de expozanți.
European Utility Week este cea mai importantă platformă de business, inovare și informație ce conectează comunitatea de utilități inteligente și permite întâlniri cu experți din domeniul utilităților, operatori de rețele, furnizori, consultanți, startup și integratori care acoperă întregul lanț valoric al sistemului smart.
Ediția din acest an se va focusa pe dezvoltarea regională și globală în Optimizarea rețelelor, Energii Regenerabile, Stocarea energiei, Contorizarea inteligentă, Smart cities, Smart home, Serviciile energetice și eficiență, Tranzacții energetice, Clădiri inteligente, Gestionarea datelor, IoT, Smart Water.
Printre soluțiile și produsele prezentate de reprezentanții Elsaco Solutions și Elsaco Business Software se numără:
ELSACO EMMSYS (Elsaco Meter Management System) – sistem de culegere, monitorizare, gestiune și analiză a datelor primite de la contoare.
ELSACO ACE – software dedicat de facturare, repartiție și business management pentru companiile de utilități (apă, căldură, salubritate), companiile de servicii de repartiție, sau asociațiile de locatari.
ELSACO CSS – soluție cybersecurity pentru companiile energetice și de utilități.
ELSACO SAM – Smart All Meters: permite citirea de la distanță a oricărui tip de contor (energie electrică, apă, gaz, energie termică), indiferent de producător, indiferent dacă este vorba de contoare de tip analogic sau digital.
ELSACO SEP – Smart Event Presence: este o necesitate pentru orice eveniment în cadrul căruia organizatorii vor să aibă o comunicare mai apropiată cu publicul prin intermediul smartphone-urilor.
Produse și servicii: Cybersecurity, Sisteme SCADA / RTU, AMI / AMR, Facturare, Contorizarea Electricității, Contorizarea Gazului, Managementul datelor primite de la contoare, Contorizare apă, Soluții Smart Grid.

06.07.2017 ELSACO A PARTICIPAT LA RECEPȚIA OFERITĂ DE AMBASADA SUA ÎN ROMÂNIA, CU OCAZIA ZILEI INDEPENDENȚEI

 

Viorel Iliuță, Directorul General al Elsaco Electronic, a participat marți, 4 iulie a.c., la recepția organizată de Ambasada SUA în România, cu ocazia Zilei Independenței SUA.

“Am participat la o recepție foarte frumoasă, cu o organizare de excepție. A fost un eveniment deosebit de interesant, mai ales că în acest an se împlinesc și 20 de ani de parteneriat strategic între România și SUA. Așteptăm cu mare interes și misiunea comercială din toamnă, care a fost anunțată cu acest prilej. Pe această cale, țin să mulțumesc E.S. Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România, pentru invitație”, a declarat Viorel Iliuță, Directorul General al Elsaco Electronic.
Tema recepției organizate în acest an de Ambasada SUA a celebrat aniversarea a 70 de ani de la spargerea barierei rasiale în Liga Profesionistă de baseball, de către Jackie Robinson. Acesta a jucat un rol cheie în depășirea prejudecăților și, datorită lui, toți jucătorii de baseball care au urmat au putut concura la cel mai înalt nivel, indiferent de rasă și naționalitate de origine. Printre invitații Ambasadei SUA s-au aflat fiica lui Jackie Robinson, Sharon Robinson și trei foști jucători de baseball din Liga Profesionistă: LaTroy Hawkins, Marlon Anderson și Scott Erickson.

22.06.2017 Elsaco a participat la evenimentul “Inovații în domeniul gestionării apei și parteneriatul strategic România – Israel”

 

Elsaco a participat miercuri, 21 iunie 2017, la evenimentul “Inovații în domeniul gestionării apei și parteneriatul strategic România – Israel”. Acesta a fost organizat de Ambasada Statului Israel în România împreună cu Autoritatea pentru Apă din Israel și s-a desfășurat la reședinta Excelenței Sale Doamna Tamar Samash, Ambasador al Statului Israel la București.
Invitatul de onoare al serii a fost Mella Schwartz, Director al Diviziei Dezvoltare din cadrul Autorității pentru Apă din Israel. Aceasta a expus o serie de soluții și inovații în domeniul gestionării și tratării apei precum și parteneriatul strategic România – Israel.
Evenimentul a avut loc într-un cadru restrâns și a reunit participanți la nivel de top management din domeniul apei – companii de apă regionale, de proiectare, construcții, consultanță, securitate și autorități guvernamentale din România.

21.06.2017 Elsaco a participat la Summitul SelectUSA

 

Elsaco, alături de alte 17 companii românești, a făcut parte din delegația română care a participat la Summitul de Investiții SelectUSA, în prezența E.S. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. Evenimentul a avut loc în perioada 18-20 iunie 2017, la Washington DC.

“Pentru noi, participarea la acest Summit a fost deosebit de interesantă. Am interacționat cu reprezentanți ai marilor companii, cu organizații de dezvoltare economică și oficiali guvernamentali americani. Este cred, tipul ideal de eveniment pentru a întâlni potențiali investitori și a-ți dezvolta afacerile. De asemenea, pe această cale, țin să mulțumesc E.S. Hans Klemm, Ambasadorul SUA în România și reprezentanților Ambasadei pentru tot sprijinul acordat”, a declarant Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.

Despre SelectUSA
Patronat de Administrația pentru Comerț Internațional din cadrul Departamentului Comerțului, SelectUSA promovează și facilitează investițiile în Statele Unite, coordonând agențiile guvernamentale federale din domeniu pentru a constitui o punte de legătură cu investitorii.
SelectUSA sprijină organizațiile pentru dezvoltare economică să concureze la nivel global, pentru obținerea de investiții, furnizând informații, o platformă de marketing internațional și susținere.
De asemenea, SelectUSA ajută investitorii să găsească informațiile de care au nevoie pentru a lua decizii, să intre în contact cu persoanele adecvate la nivel local, să urmărească sistemul federal de reglementare și să găsească soluții la situațiile ce implică guvernul federal.

05.04.2017 E.S. AMBASADORUL STATELOR UNITE ALE AMERICII ÎN ROMÂNIA, HANS KLEMM, ÎN VIZITĂ LA ELSACO
Grupul de companii Elsaco a primit marți, 04.04.2017, vizita E.S. Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, împreună cu reprezentanți ai ambasadei.
Cu acest prilej, distinsul oaspete a vizitat sediul central al grupului de companii, după care a participat la prezentarea activității desfășurate în cadrul acestora.
”Una dintre prioritățile mandatului meu, alături de promovarea securității și valorilor democratice, constă în sprijinirea companiilor care doresc să facă afaceri în Statele Unite ale Americii și a companiilor românești care doresc să vândă produse și să promoveze proiecte în SUA. De asemenea, în discuțiile purtate cu Președintele României am subliniat mereu importanța identificării unor căi de a consolida relațiile economice dintre țările noastre, de a spori schimbul de bunuri și servicii. Sunt numeroase companii americane prezente pe piața din România, în diferite sectoare de activitate, aș dori să fie mai multe, însă cele prezente văd potențialul de creștere al României. Astfel de interacțiuni cu mediul de afaceri din România ne ajută să aflăm mai multe despre mediul economic și să identificăm oportunitățile de creștere și consolidare a relațiilor bilaterale”, a declarat Hans Klemm.
Ambasadorul american a fost interesat să afle opinia conducerii grupului de companii Elsaco cu privire la condițiile economice din România, oportunitățile de dezvoltare și colaborare cu firmele americane, precum și obstacolele întâmpinate de-a lungul timpului.
”Este cea mai importantă vizită pe care Elsaco o primește de la începutul activității. Să avem aici, la Botoșani, un ambasador al celui mai puternic stat al lumii ne dă încredere că businessul nostru este vizibil și de interes pentru piața externă. Am învățat de la companiile americane multe lecții de business. Colaborarea cu o companie americană îți impune un cod de etică. Poate părea ciudat la prima vedere, însă este deosebit de important. În ultimii ani în România s-au înregistrat progrese în lupta împotriva corupției și acest fapt trebuie să fie cunoscut pentru a înlătura reticența investitorilor străini. Având în vedere parteneriatele existente între cele două țări și interesele economice comune este important să se acționeze în vederea încurajării și creșterii investițiilor americane în România.
Consider că există un potențial foarte mare pe piața românească pentru companiile americane în diferite domenii de activitate, avem nevoie de lucrări și investiții. Contează și cum reușim să ne promovăm în exteriorul țării, cum transmitem că suntem un partener de încredere. Participăm la licitații mari și le abordăm cu parteneri străini, iar aceștia dau o garanție că suntem un jucător serios și sănătos”, a declarat Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.
Despre colaborarea Elsaco cu Itron și Rockwell Automation
Încă din 1995 companiile Itron și Elsaco Electronic se află într-o strânsă colaborare. De mai bine de 10 ani, firma românească este un partener cheie, de referință, al Itron, pentru dezvoltarea platformelor logistice. Colaborarea cu Itron a început în domeniul distribuției de contoare și acum, împreună, cele două companii au dezvoltat o aplicație pentru detectarea pierderilor de apă din rețele, un software utilizat la nivel mondial.
Vestra Industry, cea mai nouă companie din grup, specializată în distribuția și vânzarea de echipamente pentru companiile de utilități și antreprenori, este din 2015 partenerul exclusiv în România pentru liderul mondial în automatizări – Rockwell Automation. În afară de distribuția de echipamente, Vestra oferă servicii de consultanță și soluții personalizate pentru beneficiari, companii de utilități și antreprenori, care activează pe piața din România.

 

08.03.2017 Elsaco Electronic a fost nominalizată în cadrul proiectului “Made in Romania”
Compania Elsaco Electronic a fost nominalizată, alături de alte 49 de companii românești, în cadrul proiectului “Made in Romania: liga celor 15 companii unice pentru creșterea economiei românești”, proiect al Bursei de Valori București.În următoarea etapă, 14 companii vor fi selectate de un Juriu special format din 12 experți de top ai pieței. A 15-a companie va fi selectata prin votul publicului, care se va desfășura între 8 și 19 martie.Cele 15 companii finaliste vor intra în “Liga BVB“, un program special de mentorat oferit de Bursa de Valori București și partenerii săi. În perioada aprilie – noiembrie 2017, Bursa de Valori București, împreună cu partenerii săi vor oferi sprijin și mentorat companiilor finaliste, oferindu-le training-uri, workshop-uri, crearea de rețele și oportunități de dezvoltare a afacerilor, care vor avea ca scop stimularea creșterii și dezvoltarea organică a companiilor.
16.01.2017 INSTALAȚIA DE DESULFURARE DIN CET 2 IAȘI ȘI-A DOVEDIT EFICIENȚA
În anul 2016, Divizia Proiecte Energetice din cadrul Elsaco Electronic a finalizat instalația de desulfurare a gazelor de ardere pentru cazanul de abur retehnologizat în CET 2 Iași. Instalația a trecut cu succes și testele de performanță realizate în luna noiembrie.
Proiectul, cu o valoare de 21.7 milioane de euro, a vizat realizarea unei instalații de desulfurare a gazelor de ardere rezultate de la cazanul de abur retehnologizat (IMA 4) din CET 2 Iași, pentru încadrarea concentrației emisiilor de bioxid de sulf (SO2) ale acestuia în limitele prevăzute de normele de mediu.
Implementarea investiției a avut în vedere reducerea emisiilor de sulf în atmosferă, cu scopul creșterii eficienței energetice în alimentarea cu căldură.
În cooperare cu Doosan Lentjes, furnizor global de soluții și tehnologii de producere a energiei din surse regenerabile și combustibili fosili, instalația de desulfurare realizată de compania Elsaco Electronic a trecut cu brio și testele de performanță realizate în luna noiembrie 2016, un element deosebit de important pentru conformarea cu toate valorile garantate.
Instalația îndepărtează peste 97% din bioxidul de sulf din gazele de ardere. Acest grad ridicat de desulfurare garantează concentrații ale emisiilor de sulf în atmosferă mult sub valoarea de 200 mg SO2/Nm3 cerută de normele europene.
“În 2016 am finalizat cu succes Instalația nouă de desulfurare (DeSOx) în CET 2 Iași. În cadrul seriei de teste de performanță pe care le-am realizat s-au obținut rezultate mai bune decât cele asumate. Este un proiect cu care ne mândrim, fiind cea mai rapid realizată instalație de acest tip din Europa. A fost o adevărată provocare pentru noi să realizăm acest proiect, mai ales în ceea ce privește termenele de execuție, o satisfacție fiind faptul că am demonstrat că se poate. Am avut o echipă deosebită, oameni dinamici, adaptabili, dornici să învețe, lor li se datorează reușita”, a declarat Ovidiu Butnaru – Manager de Proiect, Elsaco Electronic.
În cadrul proiectului, Elsaco Electronic a asigurat: servicii generale; servicii de proiectare și engineering; lucrări și servicii asociate construcțiilor; instalații tehnologice mecanice, electrice și de automatizare; instalații de detecție și semnalizare incendiu, control acces; furnizare piese de schimb; punere în funcțiune și instruire personal; teste de performanță.

2016

Dată Ştire
08.11.2016 ELSACO ELECTRONIC – COMPANIA BOTOȘĂNEANĂ CU CEA MAI MARE CIFRĂ DE AFACERI
Compania Elsaco Electronic a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri în 2015, la nivelul județului Botoșani. De asemenea, o altă companie din cadrul grupului Elsaco s-a clasat pe locul 3, este vorba de Elsaco Engineering.
În cadrul clasamentului realizat la nivel județean de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Botoșani, două dintre companiile din cadrul grupului Elsaco s-au clasat în top 10, luând în considerare criteriul cifrei de afaceri realizate în 2015, este vorba de Elsaco Electronic – locul 1 (377 milioane lei) și Elsaco Engineering – locul 3 (236 milioane lei). De asemenea, în top mai apar companiile Vestra – locul 21 (40 milioane lei) și Elsaco Solutions – locul 29 (32 milioane lei).
Elsaco Electronic a ocupat și locul 2, luându-se în considerare profitul brut din exploatare (18 milioane lei) și locul 6 în Topul Angajatorilor din județul Botoșani.
Compania Elsaco Engineering s-a clasat pe locul 1 la categoria Construcții – Alte lucrări de instalații pentru construcții – întreprinderi mijlocii, iar companiile Elsaco Solutions și Elsaco Business Software au ocupat locul 1 la categoria Cercetare-dezvoltare și high-tech – întreprinderi mici. Tot în cadrul întreprinderilor mici, Vestra a ocupat locul 1 la categoria Comerț și Turism – Comerț cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc, iar luând în considerare criteriul profitului brut din exploatare compania s-a clasat pe locul 5 (6.5 milioane lei).
În TOP-ul național, Elsaco Electronic ocupă locul 1 la categoria Fabricarea de instrumente și dispozitive pentru măsură, verificare, control, navigație – întreprinderi mari, Elsaco Engineering – locul 1 – Construcții – Alte lucrări de instalații pentru construcții – întreprinderi mijlocii, Vestra Industry – locul 3 – Comerț și turism – Comerț cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc – întreprinderi mici.
Rezultatele deosebite obținute în 2015 se datorează implementării unor proiecte mari, iar factorul cheie al reușitei a fost echipa de oameni deosebiți pe care îi avem în cadrul Elsaco. Aceste rezultate ne motivează să muncim mai mult și să fim din ce în ce mai buni”, a declarat Viorel Iliuță, Director General al Elsaco Electronic.

 

08.12.2016 ELSACO ELECTRONIC A SEMNAT UN CONTRACT CU ITRON, LIDER MONDIAL ÎN FURNIZAREA DE ECHIPAMENTE ȘI SOLUȚII DEDICATE MĂSURĂRII UTILITĂȚILOR
În luna noiembrie a.c. companiile Itron și Elsaco Electronic au semnat un contract în domeniul detecției pierderilor de apă. Negocierile dintre cele două companii erau în derulare la momentul vizitei în România a președintelui francez François Hollande, din septembrie.
În cadrul acestui acord de distribuție Elsaco Electronic va furniza, pe baza specificațiilor Itron, platformele software dedicate soluțiilor avansate de detecție a pierderilor din rețelele de apă.
Acest demers constituie un element determinant pentru strategia Itron de dezvoltare la nivel internațional.
Companiile Itron și Elsaco se află încă din 1995 într-o strânsă colaborare. De mai bine de 10 ani, firma românească este un partener cheie, de referință, al Itron, pentru dezvoltarea platformelor logistice. Know-how-ul Elsaco, care combină abilitatea prelucrării datelor la scară mare și cunoașterea în detaliu a sectorului apei, este asociat principalelor contracte de contorizare inteligentă a apei, câștigate de Itron în ultimii ani la nivel mondial.
“Am început colaborarea cu Itron de la distribuția de contoare şi am ajuns ca împreună cu echipa franceză să dezvoltăm o aplicație pentru detecția pierderilor de apă, un software utilizat în toată lumea. Acest lucru demonstrează seriozitate, noi având tot timpul o relație foarte bună cu partea franceză, și mă bucur că împreună reușim să identificăm soluții inovatoare la probleme de interes global, așa cum este de exemplu conservarea resurselor de apă”, a declarat Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.
08.11.2016 ELSACO ELECTRONIC – COMPANIA BOTOȘĂNEANĂ CU CEA MAI MARE CIFRĂ DE AFACERI
Compania Elsaco Electronic a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri în 2015, la nivelul județului Botoșani. De asemenea, o altă companie din cadrul grupului Elsaco s-a clasat pe locul 3, este vorba de Elsaco Engineering.
În cadrul clasamentului realizat la nivel județean de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Botoșani, două dintre companiile din cadrul grupului Elsaco s-au clasat în top 10, luând în considerare criteriul cifrei de afaceri realizate în 2015, este vorba de Elsaco Electronic – locul 1 (377 milioane lei) și Elsaco Engineering – locul 3 (236 milioane lei). De asemenea, în top mai apar companiile Vestra – locul 21 (40 milioane lei) și Elsaco Solutions – locul 29 (32 milioane lei).
Elsaco Electronic a ocupat și locul 2, luându-se în considerare profitul brut din exploatare (18 milioane lei) și locul 6 în Topul Angajatorilor din județul Botoșani.
Compania Elsaco Engineering s-a clasat pe locul 1 la categoria Construcții – Alte lucrări de instalații pentru construcții – întreprinderi mijlocii, iar companiile Elsaco Solutions și Elsaco Business Software au ocupat locul 1 la categoria Cercetare-dezvoltare și high-tech – întreprinderi mici. Tot în cadrul întreprinderilor mici, Vestra a ocupat locul 1 la categoria Comerț și Turism – Comerț cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc, iar luând în considerare criteriul profitului brut din exploatare compania s-a clasat pe locul 5 (6.5 milioane lei).
În TOP-ul național, Elsaco Electronic ocupă locul 1 la categoria Fabricarea de instrumente și dispozitive pentru măsură, verificare, control, navigație – întreprinderi mari, Elsaco Engineering – locul 1 – Construcții – Alte lucrări de instalații pentru construcții – întreprinderi mijlocii, Vestra Industry – locul 3 – Comerț și turism – Comerț cu ridicata al altor bunuri de uz gospodăresc – întreprinderi mici.
Rezultatele deosebite obținute în 2015 se datorează implementării unor proiecte mari, iar factorul cheie al reușitei a fost echipa de oameni deosebiți pe care îi avem în cadrul Elsaco. Aceste rezultate ne motivează să muncim mai mult și să fim din ce în ce mai buni”, a declarat Viorel Iliuță, Director General al Elsaco Electronic.

 

24.10.2016 ELSACO ELECTRONIC ÎN TOP 500 CELE MAI MARI COMPANII DIN ROMÂNIA
Compania botoșăneană s-a clasat pe poziția 327, fiind singura companie din județ prezentă în topul dat publicității luni, 17 octombrie, de Business Magazin.
Anul 2015 a fost cel mai bun an pentru business-ul românesc luând în considerare valorile cifrelor de afaceri și ale profitului, obținute de companii. Top 500 generează peste 40% din totalul vânzărilor din economie. Clasamentul a fost realizat pe baza bilanțurilor pe anul 2015 depuse la Ministerul Finanțelor Publice.
Compania Elsaco Electronic s-a clasat pe poziția 327, cu o cifră de afaceri de 377 milioane de lei, comparativ cu 169 milioane de lei în 2014, un profit de 13 milioane de lei și un număr mediu de 368 angajați.
Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este reprezentată în clasament de 8 companii din județul Bacău, 3 din Iași, 2 companii din Neamț, 2 din Suceava, o companie din Vaslui și compania Elsaco Electronic din Botoșani.
De asemenea, compania botoșăneană se clasează pe poziția 52 în Top 100 cele mai mari companii controlate de antreprenori locali, realizat de publicația Ziarul Financiar.
În 2015, la nivelul grupului de companii Elsaco, am înregistrat o cifră de afaceri de 158 de milioane de euro și un profit brut de 5,4 milioane de euro. Creșterile cele mai mari s-au înregistrat la companiile din grup care au gestionat proiecte majore, Elsaco Electronic și Elsaco Engineering, precum și la Vestra.
Aceste valori se datorează în mare parte finalizării proiectelor mari, cum ar fi noua sursă de cogenerare de la CET Oradea (54 milioane euro) și instalația de desulfurare a gazelor de ardere de la CET 2 Iași (21,7 milioane euro).
Anul trecut am fost implicați în multe proiecte termoenergetice și hidroedilitare finanțate din fonduri europene şi, forțați de împrejurări, a trebuit să muncim mai mult. Este adevărat că lucrul cu autoritățile publice nu e atât de comod, de flexibil, însă, trăgând linie şi adunând, 2015 a fost un an bun
”, a declarat Valeriu Iftime – Președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.

 

28.09.2016 Romania-Israel Cyber Security Forum
Colegii noștri de la Elsaco Solutions au participat la evenimentul Romania-Israel Cyber Security Forum, care a avut loc pe 28 septembrie 2016, la București.
În cadrul evenimentului au fost prezentate soluții și tehnologii de securitate cibernetică pentru diferite sectoare: infrastructuri critice, bancar, criminalitate informatică, apărare, intelligence, comunicații.

 

27.09.2016 A FOST INAUGURAT CEL MAI MARE PROIECT DE TERMOFICARE DIN ROMÂNIA DIN ULTIMII 26 DE ANI: “IMPLEMENTARE PROIECT LA SURSA CET ORADEA”
Luni, 26 septembrie 2016, noua centrală pe gaz a Oradei,în valoare de 54 milioane de euro, a fost inaugurată în prezența ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
Proiectul de la CET Oradea, cea mai importantă investiție derulată în industria termoenergetică din România în ultimii 26 de ani, implementat de Elsaco Engineering în asociere cu STC S.p.a. Italia, a constat în dezvoltarea noii surse de producere în cogenerare de înaltă eficiență a energiei electrice și termice, necesară municipalității pentru asigurarea unui serviciu public de calitate pentru încălzirea și furnizarea apei calde către locuitorii municipiului Oradea.
Configurația noului CET constă într-o turbină cu gaze de înaltă eficiență de 45 MWe, un cazan recuperator de caldură aferent turbinei de 50 MWt, două cazane de apă fierbinte de 116.3 MWt, două cazane de abur saturat, împreună cu toate celelalte instalații auxiliare necesare pentru buna funcționare. Această configurație CET utilizează tehnologii moderne și asigură o serie de parametri de performanță referitori la capacitate, eficiență energetică în cogenerare, mentenanță specifică, disponibilitate anuală, conformarea strictă la normele europene privind emisiile de noxe în atmosferă.
Elsaco a implementat mai multe proiecte de construire a unor surse noi de producere în cogenere a energiei termice și electrice (ex: CET Botoșani, Chimcomplex Borzești, CET Bacău), respectiv un proiect de mediu la CET 2 Iași – Instalație nouă de desulfurare (DeSOx), proiecte similare ca natură și complexitate.
Proiectul de la Oradea a reprezentat cea mai mare provocare pentru Elsaco și partenerul său – STC S.p.a Italia, având în vedere anvergura acestuia. A fost o adevărată desfășurare de forțe, în unele momente lucrând pe șantierul de la CET Oradea chiar și 300 de oameni. Reușita s-a datorat bunei organizări și evident echipei de profesioniști care a făcut ca proiectul să prindă viață”, a declarat Cătălin Ifrim – Manager de Proiect.
Printre avantajele noii surse de producere în cogenerare pot fi amintite reducerea pierderilor pe rețeaua de termoficare prin menținerea temperaturilor optime tur/retur și creșterea siguranței în exploatare, maximizarea veniturilor din vânzarea energiei electrice fără afectarea continuității alimentării cu energie termică, utilizarea turbinei la randament maxim, conformarea la normele europene privind emisiile de noxe în atmosferă.
De peste două decenii Elsaco a implementat proiecte care au schimbat viața comunităților locale iar beneficiarii lucrărilor și-au eficientizat costurile, au dezvoltat surse noi și eficiente de producere a energiei în vederea susținerii unui ritm de producție mai ridicat, au asigurat clienților un serviciu de alimentare cu apă, furnizare apă caldă, căldură calitativ și performant și au gestionat și diminuat pierderile în rețele.

 

14.09.2016 Valeriu Iftime, președintele grupului de firme Elsaco, s-a întâlnit cu președintele Franței, François Hollande
Marți, 13.09.2016, Valeriu Iftime a participat la forumul economic cu tema “Parteneriatele franco-române de viitor”, care a avut loc la Măgurele. Evenimentul a fost organizat ca urmare a vizitei președintelui francez, François Hollande.
În cadrul Recepției de la Ambasada Franței în onoarea comunității franceze din România, Valeriu Iftime s-a întâlnit cu președintele francez.
“A fost un moment important şi pentru mine ca om, să dau mâna cu unul dintre cei mai importanţi oameni din lumea asta. Am fost invitat la un forum româno-francez, am fost prezent la acel forum, după care am fost invitat la Ambasada Franţei, la un dineu pe care l-a oferit preşedintele în cinstea comunităţii franceze din România. Am asistat mai întâi la două discursuri excepţionale. Preşedintele Franţei mi-a strâns mâna şi m-a felicitat”, a declarat Valeriu Iftime care a adăugat:
“Am plecat de la distribuit contoare şi am ajuns ca împreună cu o echipă franceză să dezvoltăm o aplicaţie pentru detecţia pierderilor de apă. Avem această aplicaţie scrisă de noi, pe baza cerinţelor venite din partea franceză. Este un soft care astăzi se utilizează în toată lumea, în Brazilia, China, Rusia, Turcia şi în foarte multe ţări europene. Noi reprezentăm o firmă medie, la fel şi Itron în Franţa. Ei au peste 1000 de angajaţi, şase fabrici în Franţa. Noi suntem o firmă cu 500 de angajaţi. Este un parteneriat între două firme medii. În plus, am mai adus încă patru firme franceze în business-ul nostru, pe partea de echipamente de apă şi gestiune a apei şi căldurii. În fiecare an am avut o creştere a cifrei de afaceri şi o relaţie foarte bună cu partea franceză. Eu am avut cei şapte ani de acasă în business şi în fotbal de la francezi. Am învăţat enorm de la ei. De un an de zile am semnat un protocol de colaborare cu Degremont, una din cele mai mari firme franceze, pentru a vinde şi a implementa soluţii de tratare a apei în România. Eu sunt antreprenorul iar ei vin pe partea de inginerie şi soluţii”.

 

10.08.2016 Elsaco a finalizat cu succes implementarea proiectului “Instalație nouă de desulfurare (DeSOx) în CET2 Iași – Holboca”
Divizia Proiecte Termoenergetice din cadrul Elsaco Electronic a implementat cu succes, pentru beneficiarul Primăria Municipiului Iași, o instalație de desulfurare a gazelor de ardere pentru cazanul de abur retehnologizat (IMA4) în CET 2 Holboca, în vederea încadrării emisiilor de bioxid de sulf (SO2) în limitele prevăzute de autorizația integrată de mediu.
Proiectul, în valoare de aproximativ 21.7 milioane de euro, a avut drept obiectiv asigurarea (prin intermediul instalației de desulfurare) conformării la normele europene de mediu, aspect absolut necesar pentru obținerea de către centrala ieșeană a permisului de funcționare, pe de o parte, dar și pentru reducerea costurilor de producție a centralei, pe de altă parte.
Proiectul a avut în vedere reducerea emisiilor de sulf din atmosferă cu scopul creșterii eficienței energetice în alimentarea cu căldură.
“Anul acesta am finalizat cu succes Instalația nouă de desulfurare din CET 2 Iași. Este un proiect cu care ne mândrim, fiind cea mai rapid realizată instalație de acest tip din Europa. De asemenea, la testele de performanță s-au obținut rezultate mai bune decât cele asumate. A fost o adevărată provocare pentru noi să realizăm acest proiect, mai ales în ceea ce privește termenele de execuție, o satisfacție fiind faptul că am demonstrat că se poate. Am avut o echipă deosebită, oameni dinamici, adaptabili, dornici să învețe, lor li se datorează reușita”, a declarat Ovidiu Butnaru – Manager de Proiect, Elsaco Electronic.
În cadrul proiectului, Elsaco a asigurat: servicii de proiectare și engineering; servicii generale (relevee, documentații As-built, manuale de exploatare și întreținere); lucrări și servicii asociate construcțiilor; instalații tehnologice mecanice, electrice și de automatizare; instalații de detecție și semnalizare incendiu, control acces; punere în funcțiune și instruire personal beneficiar, teste de performanță.
15.07.2016 Elsaco implementează un nou proiect în Republica Moldova
Începând cu luna iunie a.c., Elsaco a demarat lucrările în cadrul proiectului “Reabilitarea pompelor de termoficare, instalarea convertizoarelor de frecvență și a echipamentelor asociate în Stațiile de Pompare 12 și 13, Chișinău.” Valoarea proiectului este de aproximativ 3,3 milioane euro.
“Anul 2015 a fost unul deosebit de bun pentru Elsaco. Am înregistrat o cifră de afaceri de 158 milioane euro și un profit de 5,4 milioane euro, în mare parte datorită proiectelor de anvergură inițiate în anul 2014, executate în 2015 și finalizate în 2016: Instalație de cogenerare II – Chimcomplex Borzești, Implementare proiect la Sursa CET Oradea și Instalație Nouă de Desulfurare (DeSOx) în CET 2 Iași.
2016 reprezintă o provocare pentru noi, din cauza lipsei proiectelor cu finanțare europeană, dar avem contracte în derulare cu firme care activează în industrie, concentrându-ne atenția și asupra pieței externe. Astfel, pentru anul 2016, ne propunem ca un procent de 10-15% din cifra de afaceri să fie reprezentat de proiectele realizate în afara țării.
Activăm deja de 3 ani în Belgia, iar anul acesta am câștigat un proiect în Republica Moldova care constă în modernizarea a două stații de pompare în Chișinău. În cadrul acestuia asigurăm lucrări și servicii asociate construcțiilor, instalații termomecanice, instalații electrice și automatizări”, a declarat Valeriu Iftime – Președintele Consiliului de Administrație al grupului de firme Elsaco.
Elsaco a mai derulat două proiecte în Republica Moldova, în regiunile Cahul și Florești, proiecte care au vizat implementarea de sisteme SCADA pentru monitorizarea și controlul rețelelor de apă.
13.06.2016 Finalizarea contractului „Achiziție și montare contoare cu citire la distanță” – Compania de Apă Arieș
În data de 17.06.2015, Elsaco Electronic SRL a semnat cu Compania de Apă Arieș, operatorul serviciilor de apă și canalizare în zona Turda-Câmpia Turzii, contractul de furnizare „Achiziție și montare contoare cu citire la distanță”.
Investiţia, realizată în proporţie de 100%, a avut ca obiectiv principal înlocuirea contoarelor existente cu contoare cu citire la distanţă. De asemenea, contractul a vizat şi livrarea unor terminale de mână cu acumulator pentru citirea contoarelor, software-ului complet şi hardware-ului aferent pentru sistemul de citire al contoarelor, un sistem de management al datelor primite de la contoare, precum şi instalarea, punerea în funcţiune, testarea, întreţinerea şi instruirea personalului.
Beneficiarii direcți ai contractului sunt agenţii economici, asociaţiile de proprietari şi gospodăriile individuale (utilizatorii casnici) din locațiile incluse în contract, respectiv: municipiile Turda și Câmpia Turzii şi comunele/satele: Mihai Viteazu, Corneşti, Cheia, Bogata, Sănduleşti, Copăceni, Luna, Viişoara, Urca și Gligoreşti.
Montarea a unui număr de 16 667 contoare a fost realizată în etape, conform unui grafic de montaj prestabilit care a cuprins mai multe vizite a zonelor în care au fost montate contoare în vederea monitorizării tututor abonaţilor. De asemenea, pe tot parcursul derulării contractului clienţii au fost anunţaţi, din timp, despre întreruperile de furnizare a apei potabile cauzată de lucrările de montare a contoarelor cu citire la distanță, în mass media, reţele de socializare dar şi prin distribuirea de flyere.
Contoarele cu citire la distanță oferă un avantaj operațional, permit citirea indexului de la o distanță de până la 1000 de metri, făcând posibilă determinarea consumului fără a fi necesară prezența consumatorului sau se poate realiza citirea chiar și în cazul unor cămine inundate. Avantajul clientului este că facturarea se face pe baza unui consum real, nu a unor estimări.
Contoarele cu citire la distanță permit aflarea consumului la orice moment, realizarea unor statistici cu privire la comportamentul de consum, fiind disponibil istoricul de consum din ultimele 13 luni. De asemenea, se pot depista pierderi de apă sau în cazul unor consumuri prea mari clienții pot fi avertizați să ia măsuri de verificare a instalației. Acest sistem face posibilă și detectarea intervențiilor neautorizate la contor.
10.06.2016 Elsaco ESCO a participat misiunea economică „Tehnologii și procese moderne de construcții pentru eficiența energetică a clădirilor” în Bavaria, Germania
Timp de 5 zile, în perioada 5-10 iunie, Elsaco ESCO a participat la misiunea economică „Tehnologii și procese moderne de construcții pentru eficiența energetică a clădirilor” în Bavaria, Germania, misiune organizată de FNTM împreună cu partenerul sau german TUM-Tech.
Misiunea s-a desfășurat în cadrul Programului Bayern – Fit for Partnership, susținut de Ministerul pentru Economie, Infrastructură, Transport și Tehnologie din landul Bavaria, prin Bayern International.
Pe parcursul celor 5 zile, membrii delegației române, formată din 15 manageri români din industria construcțiilor, companii de eficiență energetică, organizații de profil și autorități publice, au întâlnit 20 de companii și organizații bavareze, din domeniul eficienței energetice în construcții.

 

25.05.2016 ELSACO A PARTICIPAT LA EVENIMENTUL „B2B MEETINGS – PIPELINES / CROSS-BORDER INTERCONNECTIONS / GAS INFRASTRUCTURE MODERNIZATION”
Elsaco a participat la evenimentul „B2B Meetings – Pipelines/Cross-border interconnections/Gas infrastructure modernization”, organizat de Biroul Business France al Ambasadei Franței la București. Evenimentul a avut ca scop principal dezvoltarea cooperarii între societățile franceze care propun soluții în sectorul gazier – construcții rețele, echipamente, mentenanță, transport, securitate și control, stocare etc. – și societățile active în industria românească de gaze.
18.04.2016 ELSACO A PARTICIPAT LA FORUMUL „KOREA- ROMANIA BUSINESS PARTNERSHIP 2016”
Elsaco a participat la forumul „KOREA- ROMANIA Business Partnership 2016”, organizat de filiala din Romania a Agenției Guvernamentale a Republicii Coreei de Sud pentru promovarea comerțului și investițiilor (KOTRA). Evenimentul a avut loc pe 18 aprilie și a avut ca temă cooperarea româno-coreeană în domeniul proiectelor de investiții cu finanțare europeană și internațională.
În cadrul evenimentul au fost prezenți dl Tae Hee Woo – Ministrul Adjunct al Economiei – Coreea de Sud, dl Vlad Vasiliu – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene și ai Bancii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și reprezentanți ai companiilor private.
Evenimentul a facilitat prezentări și discuții pe teme de interes comun între reprezentanții companiilor românești din domeniile de consultanță, construcții și IT și reprezentanți ai mediului de afaceri din Coreea de Sud.
11.03.2016 FINALIZARE CONTRACT „ZONAREA, CONTORIZAREA ȘI MONITORIZAREA PRESIUNII ÎN ORAȘELE SATU MARE, CAREI, NEGREȘTI-OAȘ ȘI TĂȘNAD”
În cursul lunii februarie Elsaco Engineering a finalizat lucrările pentru dezvoltarea sistemului de detectare a pierderilor în rețelele de apă, prin zonarea orașelor Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și Tășnad, astfel încât să poată fi măsurate și monitorizate cantitățile de apă distribuite în fiecare zonă. Serviciile sunt administrate și gestionate de operatorul regional pentru județul Satu Mare, S.C. APASERV SATU MARE S.A.
Lucrările au fost realizate în cadrul contractului intitulat „Zonarea, contorizarea și monitorizarea presiunii în orașele Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și Tășnad”, derulat în cadrul proiectului major de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operațional Sectorial „Mediu”.
Prin implementrea acestui contract de lucrări, în valoare totală de peste 3,6 milioane de lei fără TVA, s-a dezvoltat un sistem de management de detectare a pierderilor de apă la standarde europene. Printre lucrările realizate în cele 4 orașe se numără: executarea și echiparea completă a 62 de cămine noi de măsură, echiparea cu senzori de presiune a 19 cămine existente, realizarea a 81 de tablouri electrice pentru preluarea și transmiterea datelor și realizarea a 71 de branșamente electrice.
08.02.2016 Finalizare contract “Echipamente Operaționale Lot 2”
Elsaco Electronic a finalizat contractul de furnizare „Echipamente Operaționale – Lot 2”, parte componentă a proiectului „Investiţii şi dotări pentru îmbunătăţirea capacităţii de operare a Companiei de Apă Arieş Turda”, demarat de către C.A.A., cu o valoare de 2.771.370 lei fără TVA. Contractul a fost încheiat la data de 01.09.2015, ordinul de începere fiind emis la 11.09.2015.
Scopul acestei investiţii a constat în achiziţionarea următoarelor echipamente:
– Generator curent 5 KVA (echipat cu picamer+pompă submersibilă apă) – 1 buc;
– Miniîncărcător frontal – 2 buc;
– Autocombinat 10 mc – 1 buc;
– Tractor cu remorcă – 1 buc;
– Autoutilitară cabină echipaj 6+1 – 1 buc;
– Autocisternă 15000 l – 1 buc.
Prin intermediul echipamentelor achiziţionate se urmăreşte:
– eficientizarea capacităţii operatorului regional (Compania de Apă Arieş S.A.) privind timpii necesari intervenţiilor asupra reţelelor din arealul Turda-Câmpia Turzii;
– asigurarea creşterii randamentului privind întreţinerea reţelelor de apă potabilă şi apă uzată.

2015

Dată Ştire
01.09.2015 Vestra, partener exclusiv pentru România al liderului mondial Rockwell Automation
București, 01 septembrie 2015: Vestra, companie specializată în vânzarea de echipamente pentru companiile de utilități, va distribui pe piața din România echipamentele Rockwell Automation, lider mondial în domeniul automatizărilor industriale.Vestra, companie cu capital integral românesc, deținută de fondatorii Grupului Elsaco, va fi în următorii cinci ani partener exclusiv al gigantului american pentru piața din România, urmând să asigure pe lângă furnizarea de echipamente și servicii de consultanță pentru beneficiari – companii de utilități și antreprenori care activează în piața de profil din România.”Am câștigat dreptul de a deveni furnizor exclusiv al produselor Rockwell Automation pe piața din România în urma unui concurs la care au participat 4 companii și a unor negocieri intense derulate timp de 18 luni. Mandatul pe care l-am obținut constituie o veritabilă provocare pentru noi, echipa Vestra, un brand nou în piață dar care beneficiază de experiența și expertiza de peste 20 de ani, pe care Elsaco a consolidat-o în România”, a declarat Vlad Iftime, director general executiv al Vestra.Vestra va distribui pe piața locală echipamente hardware şi software pentru automatizări industriale, vânzările fiind estimate să crească de la 4 milioane de euro în 2015 la 15-18 milioane de euro în următorii trei ani. Începând cu ultimul trimestru al anului, Vestra va deveni distribuitor exclusiv pentru piața locală al echipamentelor Rockwell Automation, companie care estimează pentru anul financiar în curs vânzări totale, la nivel global, de aproximativ 6,6 miliarde USD.“Vestra (Grupul Elsaco) este un partener strategic al Rockwell Automation în România. Rockwell Automation a fost în căutarea unui partener dedicat în România iar Vestra oferă acoperire pe întreg teritoriul României așadar este soluția ideală pentru toți cei implicați și care va îmbunătăți semnificativ serviciile dedicate clienților. Suntem siguri că eforturile noastre combinate vor fi în avantajul clienților din România”, a declarat Miroslav Seifert, Rockwell Automation Channel Manager.Pentru parteneriatul cu compania americană, Vestra a creat o echipă mixtă de 5 specialiști, cu expertiză complexă în vânzări și consultanță tehnică. Echipa Vestra a beneficiat de un program de training în România și străinătate de aproape șase luni, cu specialiști ai companiei americane.Parteneriatul cu Rockwell Automation va susține cu aproape o treime vânzările companiei românești, al cărei obiectiv pe termen mediu este acela de a deveni liderul pieței de echipamente și soluții pentru industria de utilități.Vestra a fost înființată la începutul anului 2015, prin externalizarea Diviziei de Vânzări Echipamente şi Servicii Utilități a Elsaco Group, companie cu capital integral românesc, aflată în topul furnizorilor din industria de utilități. Divizia de Vânzări Echipamente și Servicii Utilități a grupului Elsaco contribuia cu aproximativ 25% la afacerile consolidate ale grupului.După externalizare, Vestra a preluat parteneriatele pe care Grupul Elsaco le-a dezvoltat în cei peste 20 de ani de activitate pe piața din România. Printre cei mai puternici parteneri ai Vestra se numără companii de prestigiu pe piața internațională precum Itron, AVK, Sainte-Lizaigne.Elsaco, prin Divizia de Vânzări Echipamente și Servicii Utilități a furnizat echipamente destinate industriei utilităților către companii precum E.On România, Gaz de France, Apa Nova România, Hidroconstrucția, regii și societăți de apă din principalele orașe ale țării.Rockwell Automation este lider mondial în domeniul automatizărilor industriale care au ca scop creșterea productivității. Fondată în 1903, de Lynde Bradley și dr. Stanton Allen, cu un capital inițial de 1.000 de dolari, Rockwell Automation estimează în 2015 vânzări globale de 6,6 miliarde USD.
16.07.2015 Elsaco a finalizat implementarea proiectului centralei termoelectrice în cogenerare pentru Chimcomplex S.A. Borzești
Divizia de Antreprenoriat în Proiecte Termoenergetice din cadrul companiei Elsaco Electronic SRL a implementat cu succes, pentru beneficiarul Chimcomplex SA Borzești (mun. Onești, jud. Bacău), o instalație completă pentru producerea energiei electrice și termice în cogenerare, cu o capacitate de 7,68 MWe – putere electrică și 11,7 MWt – putere termică, utilizând ca și combustibil gazul natural.Proiectul, în valoare de aproximativ 14,35 milioane euro, s-a realizat în cadrul Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” (POS CCE), cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Instalația de cogenerare este necesară beneficiarului în scopul asigurării energiei solicitate pentru consum, în special în procesele sale de producție, în condiții de maximă eficiență energetică.Noua instalație de cogenerare a energiei este compusă din:
– o turbină industrială cu gaze Kawasaki – model GPB80D, echipată cu generator electric (7,68 MWe), livrată în carcasă insonorizată;
– un cazan recuperator de căldură din gazele de ardere evacuate (11.7MWt) generator de abur supraîncălzit, cu montaj în exterior;
– un sistem SCADA pentru monitorizarea și controlul proceselor tehnologice aferente centralei;
– toate celelalte instalații auxiliare necesare, pentru alimentare electrică 6/0.4kV, alimentare cu gaz natural (prin intermediul unui compresor tip șurub), alimentare cu aer de combustie/răcire, evacuarea gazelor de ardere, ventilație/răcire, aer instrumental, ulei, abur, apă, detecție și stingere incendiu, detecție scăpări gaze, ș.a.Lucrările aferente investiției au început în luna februarie a anului 2014, imediat după adjudecarea de către ELSACO a licitației organizate de beneficiar și semnarea contractului, fiind finalizate cu succes la începutul lunii mai a anului 2015.Obiectivele contractului au vizat: procurarea echipamentelor și materialelor, execuția lucrărilor de montaj, teste și punere în funcțiune, precum și serviciile asociate de management de proiect, proiectare, instruire personal și predare documentație. Recepția la punerea în funcțiune a centralei termoelectrice realizată de beneficiar a inclus testele pentru atestarea performanțelor, teste care au evidențiat încadrarea parametrilor tehnici în limitele garantate de antreprenor.Printr-o colaborare strânsă și eficientă între echipa noastră de proiect și cea a beneficiarului, Chimcomplex, s-a reușit atingerea obiectivelor beneficiarului în termenul asumat.“Prima instalație de cogenerare, o creație proprie dezvoltată cu un partener din Elveția, Turbomach, a primit în anul 2010 un premiu de excelență și un cec de 375.000 de euro pentru instalația cu cea mai înaltă eficiență energetică dintre proiectele finanțate în Europa de BERD și de Fondul European de Eficiență Energetică. La instalația Cogenerare 2, testele au arătat că eficiența globală depașește 91%”, a declarat Directorul General al Chimcomplex, Dumitru Coman.O astfel de soluție, precum cea livrată la cheie de ELSACO la Chimcomplex, de producere a energiei electrice și termice, își găsește aplicabilitatea la clienți din diverse industrii care, fie au nevoie să dezvolte surse noi și eficiente de producere a energiei în vederea susținerii unui ritm de producție mai ridicat, fie au nevoie de înlocuirea/modernizarea surselor existente în vederea asigurării unor costuri de producție reduse, adaptate cerințelor pieței.“Avantajul colaborării cu ELSACO pentru dezvoltarea de soluții și sisteme de producere eficientă a energiei îl constituie, credem noi, faptul că suntem la acest moment o sursă unică atât pentru furnizarea echipamentelor termoenergetice (turbine cu gaz, turbine cu abur, cazane de abur și/sau apă fierbinte, pompe, compresoare, sisteme de automatizare, SCADA, alte sisteme auxiliare, etc) cât și pentru furnizarea tuturor celorlalte servicii și lucrări asociate – consultanță energetică, elaborarea de studii de soluție/fezabilitate, inginerie aplicată, managementul implementării proiectului, proiectare, montaj, instalare, teste, instruire personal, punere în funcțiune, garanție și asistență – absolut indispensabile pentru realizarea unei instalații energetice la cheie care să funcționeze la parametrii de performanță planificați/garantați. De asemenea, prin expertiza câștigată de-a lungul timpului din colaborarea cu producătorii de echipamente reprezentați, respectiv din implementarea de proiecte energetice similare, suntem de asemenea capabili să asigurăm un serviciu corect de mentenanță și suport tehnic. Avem convingerea că doar furnizarea “integrată” a soluțiilor de eficiență energetică poate aduce beneficiile scontate de clienți” a declarat Ing. Corneliu Bulibenchi – Director Executiv al Diviziei Proiecte Termoenergetice din cadrul companiei Elsaco Electronic SRL.

 

17.06.2015 Contract – Compania de Apă Arieș
În data de 17.06.2015, Elsaco Electronic SRL a semnat cu Compania de Apă Arieș, operatorul serviciilor de apă și canalizare în zona Turda-Câmpia Turzii, contractul de furnizare „Achiziție și montare contoare cu citire la distanță”.
Contractul are o valoare de 14.487.236,91 lei și o durată de execuţie de 6 luni, începând cu 08.07.2015.
Obiectivul acestui contract îl reprezintă achiziția și montarea a aproximativ 16.670 de contoare de apă rece, preechipate pentru transmiterea datelor la distanță, la agenţi economici, asociaţii de proprietari şi utilizatori casnici din municipiul Turda, municipiul Câmpia Turzii, Mihai Viteazu, Corneşti, Cheia, Bogata, Sânduleşti, Copăceni, Luna, Viişoara, Urca, Gligoreşti.
De asemenea, contractul vizează și livrarea unor terminale de mână cu acumulator pentru citirea apometrelor, software-ului complet și hardware-ului aferent pentru sistemul de citire al apometrelor, un sistem de management al datelor primite de la contoare, precum și instalarea, punerea în funcțiune, testarea, întreținerea și instruirea personalului.
Contoarele cu citire la distanță oferă un avantaj operațional, permit citirea indexului de la o distanță de până la 1000 de metri, făcând posibilă determinarea consumului fără a fi necesară prezența consumatorului sau se poate realiza citirea chiar și în cazul unor cămine inundate. Avantajul clientului este că facturarea se face pe baza unui consum real, nu a unor estimări.
Contoarele cu citire la distanță permit aflarea consumului la orice moment, realizarea unor statistici cu privire la comportamentul de consum, fiind disponibil istoricul de consum din ultimele 13 luni. De asemenea, se pot depista pierderi de apă sau în cazul unor consumuri prea mari clienții pot fi avertizați să ia măsuri de verificare a instalației. Acest sistem face posibilă și detectarea intervențiilor neautorizate la contor.
17.06.2015 Expo APA 2015
Elsaco a participat la cea de-a 17-a ediție a Expo Apa, ce s-a desfășurat în perioada 15-17 iunie 2015, la Palatul Parlamentului, București. Evenimentul s-a adresat profesioniștilor din domeniul apei, operatorilor serviciilor de alimentare cu apă și canalizare, reprezentanților autorităților centrale și locale, precum și mediului academic și a reunit peste 90 de expozanți și 300 de participanți, atât din țară, cât și din străinătate.
De-a lungul anilor, Elsaco a fost o prezență constantă în cadrul evenimentului iar la această ediție a venit alături de cea mai nouă companie din grup, Vestra, care se ocupă cu activitățile de distribuție și vânzări echipamente pentru companii de utilități și antreprenori. Cu această ocazie, specialiștii Elsaco au prezentat atât realizările de pe parcursul anului, cât și soluții de ultimă oră pentru diverse proiecte din sectorul alimentării cu apă și canalizare-epurare.DSC_0063
15.05.2015 Știre: Premium People Business Cocktail
Joi, 14 mai 2015, Doru Popa – Vicepreședintele Grupului Elsaco și Viorel Iliuță – Directorul General al Elsaco Electronic au participat la prima Ediție regională Suceava & Botoșani a PREMIUM PEOPLE BUSINESS COCKTAIL, eveniment organizat de Oameni și Companii.
PPBC Suceava & Botoșani a reunit peste 100 participanți – lideri ai celor mai importante companii și organizații din Suceava, Botoșani și din județele limitrofe. Scopul evenimentului a fost comunicarea profesională și realizarea de contacte noi sau reluarea unor colaborări vechi. Programul PPBC se derulează din anul 2012 în cele mai mari orașe din România. Peste 1200 de companii au participat la cele 9 ediții de până acum.
13.05.2015 Elsaco – “Energy Services Company of the Year”
Marți, 12 mai 2015, publicația The Diplomat – Bucharest a organizat cea de-a patra ediție anuală a Galei Premiilor de Excelență în Energie – Romanian Energy Awards (http://www.energyawards.ro/).
Elsaco a câștigat premiul “Energy Services Company of the Year ” pentru realizările deosebite în calitate de antreprenor general. Au fost citate primele noastre 5 proiecte termoenergetice (în ordinea valorii), începute, derulate sau încheiate în 2014, în valoare cumulată de peste 470 milioane lei.
Evenimentul a reunit reprezentanți ai autorităţilor guvernamentale, ai organismelor de reglementare în domeniul energiei, jucători de top din domeniul producţiei şi distribuţiei de energie, trading, resurse (petrol, gaz, cărbune, hidro energie regenerabilă), finanţare, legislaţie, consultanţă, implicaţi în dezvoltarea şi monitorizarea celui mai dinamic sector din economie.elsaco - the diplomat
07.05.2015 Afacerile Grupului Elsaco depășesc 500 milioane RON în 2015
București, 7 mai 2015: Elsaco, grup de companii cu capital integral românesc, aflat în top 3 furnizori de servicii din domeniul instalațiilor termoenergetice din România, estimează pentru anul în curs o cifră de afaceri de peste 500 milioane RON, de trei ori mai mare decât nivelul raportat în anul anterior. Compania, care a încheiat exercițiul financiar al anului 2014 cu o cifră de afaceri consolidată de 196,82 milioane RON, estimează un profit brut pentru acest an de 12,5 milioane RON.
”Creșterea estimată pentru anul în curs ia în calcul două proiecte extrem de importante pe care le-am câștigat alături de partenerii noștri și care au ca termene de finalizare anul 2015. Cele mai noi proiecte sunt construcția unui grup de cogenerare pentru alimentarea cu energie termică a municipiului Oradea și retehnologizarea Magistralei 2 a rețelei de transport energie termică din Iași. Rezultatele obținute la nivel de grup în primele trei luni ale anului ne fac să fim optimiști în privința estimărilor de la începutul anului 2015”, a declarat Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al Grupului Elsaco.Citește mai mult
25.03.2015 Elsaco va furniza 9500 de contoare de apă rece cu module de citire radio pentru AQUATIM SA
Elsaco va furniza 9500 de contoare de apă rece echipate cu module de citire radio pentru AQUATIM SA, operatorul de servicii de alimentare cu apă și canalizare din Timișoara. Contractul încheiat prevede livrarea contoarelor si a echipamentelor de citire radio, precum și implementarea sistemului de citire și montajul acestora.
Scopul principal al acestui proiect urmărește înlocuirea contoarelor de apă vechi, depășite din punct de vedere tehnic și moral, cu contoare de ultimă generație, cu citire prin radio. Contractul se află în derulare, până în acest moment fiind montate deja peste 2000 de contoare.
Contoarele cu module radio permit citirea indexului de la distanțe de până la 1000 de metri. Astfel, reprezentanții companiei de apă pot determina consumul de apă, chiar şi atunci când nu au acces la contor din diverse motive: dispozitivul este montat pe proprietate privată și clienții nu sunt acasă sau căminul de contor este inundat.
Avantajul clientului, dar şi al companiei, este că facturarea se va face pe baza consumului real, nu a unor estimări bazate pe consumurile din lunile precedente sau pe prognoze. Mai mult decât atât, contoarele cu telecitire permit aflarea consumului pentru orice moment sau perioadă de timp și realizarea unor statistici legate de comportamentul de consum. Aceste informații, la rândul lor, furnizează indicii importante pentru depistarea eventualelor pierderi de apă. În cazul unui consum neobişnuit de mare, compania de apă poate avertiza clienţii să ia măsuri pentru verificarea instalaţiilor interioare.
Durata contractului: 10 luni
Valoarea contractului: 3.085.100 RON fara TVA
16.02.2015 Invitație participare depunere oferte pentru achiziţionarea de lucrări de amenajare spațiu lucru proiect POSDRU, P7 la sediul de proiect din Iași; Cod CPV 45453000-7
Denumirea proiectului: „Studentul consiliat – excelent viitor angajat” POSDRU/160/2.1/S/138850
ACHIZITOR: SC ELSACO BUSINESS SOFTWARE SRLSC ELSACO BUSINESS SOFTWARE SRL doreşte achiziţionarea de lucrări de amenajare spațiu lucru proiect POSDRU P7 la sediul de proiect din Iași, lucrări prevăzute ca element suport general al proiectului „Studentul consiliat – excelent viitor angajat” POSDRU/160/2.1/S/138850.
Mai multe detale despre procedură și echipamente găsiți aici: Invitatie Amenajare Spatiu Proiect

2014

Dată Ştire
20.10.2014 Invitație participare depunere oferte pentru achiziţionarea de servicii colocare servere in data center
(Servicii de gestionare a instalaţiilor informatice); Cod CPV 72514000-1;

Denumirea proiectului: „Studentul consiliat – excelent viitor angajat” POSDRU/160/2.1/S/138850
ACHIZITOR: SC ELSACO BUSINESS SOFTWARE SRLSC ELSACO BUSINESS SOFTWARE SRL doreşte achiziţionarea de servicii colocare servere în data center (Servicii de gestionare a instalaţiilor informatice) în vederea colocarii celor 2 servere achizitionate prin proiect ce gazduiesc portalul web suport pentru consiliere în cadrul proiectului „Studentul consiliat – excelent viitor angajat” POSDRU/160/2.1/S/138850.
Mai multe detale despre procedură și echipamente găsiți aici: Invitatie Colocare v2 CS
17.10.2014 Elsaco, unul din partenerii principali ai Conferinței Internationale de Inginerie Electrică și Energetică

 

Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (FIEEIA) de la Universitatea Tehnică (UTI) Gheorghe Asachi a fost gazda celei de-a VIII-a ediții a Conferinței Internaționale de Inginerie Electrică și Energetică. La eveniment au participat reprezentanți ai mediului academic, cercetători și profesionisti din industrie, care au discutat cele mai importante rezultate ale cercetării din domeniu, identificând și analizând direcții de dezvoltare din ingineria electrică și energetică.
“Actiunea organizată în colaborare cu Asociatia SETIS a presupus prezentarea lucrărilor științifice a 230 de participanți din 22 de tări. De asemenea, au fost înregistrate și 236 lucrări științifice, cu 458 autori. Lucrările acceptate vor fi publicate în volumul conferinței. De precizat că EPE 2014 este una dintre cele mai importante manifestări științifice ale domeniului din Moldova și are loc din doi în doi ani. Prima ediție a conferinței a fost organizată în 1999. Aceasta are scopul de a atrage o audiență largă, din țară și din străinătate, atât din mediul profesional, cât și din mediul academic”, au transmis oficialii FIEEIA.

11.09.2014 Astăzi s-a inaugurat Campusul Școlar ”Demostene Botez”.
În vederea îmbunătățirii condițiilor în care se desfășoară procesul de învățământ, Elsaco a desfășurat lucrări de construcții și instalații la următoarele obiective: clădire grup școlar, cămin internat, cantină-club, ateliere, cabinete medicale, sală amfiteatru, sala sport, centrală termică, cabină poartă, teren sport. Beneficiarul lucrării este Consiliul Local al Comunei Trușești.
02.09.2014 Invitație participare depunere oferte pentru achiziţionarea de servicii de testare software (testare platformă informatică, testare sistem informatic)
Denumirea proiectului: „Studentul consiliat – excelent viitor angajat”Descrierea serviciilor solicitate:
S.C. ELSACO BUSINESS SOFTWARE SRL doreşte achiziţionarea de servicii analiză comportament tehnic si testare platformă informatică (sistem informatic) în vederea analizarii comportamentului aplicației, testării, verificării și validarii portalului web suport pentru consiliere, prevazut ca element suport general al proiectului „Studentul consiliat – excelent viitor angajat” POSDRU/160/2.1/S/138850. Mai multe detale despre procedură și echipamente găsiți aici: Invitatie Testare v1 CS
29.08.2014 Cel mai mare proiect de termoficare din România
Implementare proiect la sursa la CET Oradea. O investiție de o asemenea capacitate nu a mai fost realizată în România până în acest moment. Proiectul “Implementare proiect la sursa la CET Oradea” este parte a Programului Operațional Sectorial “Mediu”, prin intermediul căruia se asigură finanțarea atât din fonduri europene cât și din fonduri guvernamentale și municipale, implementarea unei noi centrale termoelectrice în cogenerare care utilizează combustibil gaz natural, cu o capacitate de producere a energiei termice de până la cca. 276 MWt în funcție de sezonul respectiv de producere a energiei electrice de minim 40MWe.
Mai multe detalii despre proiect găsiți aici:Proiect Oradea
29.08.2014 Invitație participare depunere oferte pentru achiziţionarea de echipamente – „Studentul consiliat – excelent viitor angajat”
Descrierea serviciilor solicitate:SC ELSACO BUSINESS SOFTWARE SRL doreşte achiziţionarea de echipamente: server, laptop (Sistem de calcul portabil) în vederea derulării activităţilor asumate în cadrul desfăşurării proiectului „Studentul consiliat – excelent viitor angajat” POSDRU/160/2.1/S/138850.Achizitia este initiata ca urmare a necesitatilor proiectului, conform prevederilor bugetare, laptopurile fiind necesare pentru echipa de implementare (responsabili suport tehnic si coordonator implementare partener) iar serverele fiind necesare pentru a crea componenta tehnologica suport de tip hardware necesara gazduirii si functionarii
portalului prevazut in proiect.Mai multe detale despre procedură și echipamente găsiți aici:3 Invitatie HW v1 CS
13.06.2014 Expo Apa 2014
Elsaco participă și anul acesta la Expo Apa, ediția a 16-a, eveniment organizat de Asociația Română a Apei în perioada 16 – 18 iunie 2014. Acest eveniment expozițional se adresează firmelor care activează în domeniul apei, furnizorilor de echipamente și tehnologii, operatorilor de servicii de alimentare cu apă și canalizare, cercetătorilor, proiectanților, consultanților, cadrelor didactice universitare, autorităților publice centrale și locale, instituțiilor financiare internaționale etc.
15.05.2014 Conferința Afaceri.ro Botoșani
Elsaco a avut ocazia de a se implica ca partener la Conferința Afaceri.ro Botoșani. Unul dintre vorbitori a fost domnul Valeriu Iftime, Președinte al Consiliului de Administrație, care a prezentat mediul de afaceri local, cu oportunitățile și dificultățile actuale. Evenimentul a beneficiat de o promovare la nivel național, făcând parte dintr-o serie de conferințe care au loc în cele mai mari orașe din țară.
8.05.2014 Industria de biomasă și cogenerare. Elsaco, partener al Conferinței Naționale: Biomasă, Biogaz & Cogenerare Romania 2014
Acest eveniment a adus în acelați loc toți factorii implicati în lanțul de dezvoltare: autorități din zona de reglementare, reprezentanți ai comunităților locale, producători și traderi de biomasă, dezvoltatori și operatori de centrale pe biomasă, biogaz sau cogenerare, producători de echipamente și soluții tehnologice, precum și traderi de energie, experți din zone financiare și juridice, mari proprietari de ferme agricole, dar și companii ce administrează depozite de deșeuri sau gropi de gunoi–deșeuri din care se extrage biogazul ulterior procesului de fermentare anaerobă.
Evenimentul a oferit un cadru și o atmosferă care au facilitat dialogul cu privire la particularitățile acestei nișe–provocări, realizări, oportunități.
8.05.2014 Elsaco nominalizat la Energy Awards 2014
Elsaco a fost nominalizat la categoria Electricity Generation Project of the Year, cu proiectul CET Botoșani.
4.04.2014 PremiumPeople Business Cocktail
Astăzi participăm la prima ediție regională Iași a unui eveniment consacrat: PremiumPeople Business Cocktail. Evenimentul a reunit peste 100 de participanți, lideri și reprezentanți din mediul de afaceri, administrație, educație, politic, sănătate, din Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Botoşani, Suceava, Chişinău şi Bucureşti. Evenimentul încurajează comunicarea între membrii marcanţi ai comunității și asigură cadrul necesar realizării unor contacte noi sau reluarea unor colaborări.
Numărul participanţilor a înregistrat o creștere remarcabilă de la o ediţie la ediție, transformând PremiumPeople Business Cocktail într-unul dintre cele mai spectaculoase şi apreciate evenimente de comunicare directă şi networking de afaceri din România.
23.01.2014 Un nou proiect pentru Elsaco Business Software
Elsaco Business Software a semnat la inceputul lunii ianuarie un proiect care face parte din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice
Axa prioritară III: Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public, Domeniul major de intervenţie 3: Susţinerea E-Economiei
Operaţiunea 2: Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comerţ electronic şi a altor soluţii on-line pentru afaceri.
Tipul asistenţei financiare nerambursabile: Fondul European de Dezvoltare Regională şi Bugetul de Stat
Titlu proiect: “Implementarea unui sistem informatic de comerţ şi tranzacţii electronice în cadrul SC ELSACO BUSINESS SOFTWARE SRL”.

2013

Dată Ştire
12.04.2013 Elsaco se reinventează
La peste 19 ani de la înfiinţare, Elsaco trece într-o nouă etapă de dezvoltare şi reface identitatea de brand a companiei pentru a reflecta cu acurateţe poziţionarea sa actuală. Vorbim despre rebrandingul Elsaco, în deplină concordanță cu noua poziționare, dar și cu misiunea care a ghidat compania de-a lungul timpului: furnizarea și implementarea de soluții profesionale de management al utilităților publice, apă, energie și iluminat. Folosind experiența acumulată, reușim să creștem gradul de mulțumire al tuturor segmentelor de public implicate: personal propriu, clienți și parteneri.Noua identitate de brand reflectă creșterea companiei, forța și seriozitatea brandului Elsaco.
01.03.2013 Noua identitate vizuală
După 19 ani de activitate pe piaţa de echipamente și servicii energetice, compania noastră va începe din acest an dezvoltarea unei noi identităţi vizuale. Procesul de rebranding va fi finalizat în luna aprilie 2013.
20.02.2013 Elsaco va participa la Expo Apa, 10-12 iunie 2013, București, Palatul Parlamentului
Compania Elsaco va participa și în acest an la Expo Apa, expoziţie de talie internaţională, specializată în echipamente și tehnologii dedicate industriei apei.

2011

Dată Ştire
27.11.2011 Cea mai importantă modernizare din istoria CET Bacău se realizează cu ajutorul companiei Elsaco
La sfârșitul lunii noiembrie 2011 a fost semnat contractul privind modernizarea CET Bacău, o lucrare importantă pentru toţi locuitorii orașului, care va permite trecerea la tehnologii de ultimă generaţie, cu ajutorul cărora energia electrică și termică vor fi produse prin cogenerare de înaltă eficienţă. Lucrările de modernizare și eficientizare, în valoare de peste 2,4 milioane euro, vor fi executate de un consorţiu condus de Elsaco Electronic și vor dura 16 luni.

Înapoi la început