Elsaco și comunitatea

Aducem valoare în viaţa celor din jurul nostru.

Activităţile prin care Elsaco se implică în comunitate urmăresc dezvoltarea performanţelor educaţionale, culturale și sportive.

Responsabilitate socială

Compania noastră promovează conceptul de Responsabilitate Socială și tot ce presupune acesta: practicile pozitive în afaceri, standardele etice care funcţionează ca reper în relaţiile dintre companie și partenerii de afaceri, responsabilităţile etice faţă de comunitate și mediu.

Ne desfășurăm activitatea adăugând valoare serviciilor oferite clienţilor noștri, luând în considerare nevoile comunităţii, rămânând deschiși faţă de idei noi și dedicaţi progresului.

2024

Dată Ştire
18.04.2024 Conferințele Institutului ”A. D. Xenopol”
Seria conferințelor Institutului “A.D. Xenopol” continuă și în 2024 la Botoșani și ne bucurăm că putem fi alături:
24.04 – Declinul imperiului otoman, orfelinatul armean de la Strunga și Uniunea Armenilor din România”;
Dată Ştire
10.04.2024 Trupa de teatru Drama Club
Susținem cultura, educația și tinerii talentați și ne bucurăm să fim alături de trupa de teatru Drama Club a Colegiului Național “A.T. Laurian” ce va susține joi, 11 aprilie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Tineretului Botoșani, spectacolul Frecvența Liberă, un omagiu adus lui Mugur Călinescu.
08.04.2024 Asociația pentru Valori în Educație
Educația este fundamentală pentru un viitor mai bun și ne bucurăm să fim alături de Asociația pentru Valori în Educație în Programul de Transformare a Școlilor din România.
Împreună creăm viitorul!

2023

Dată Ştire
06.10.2023 Gala Olimpicilor în Educație
Educația este unul dintre domeniile pe care le susținem întotdeauna cu drag, fiind ferm convinși că aceasta este soluția pentru un viitor mai bun.
Am premiat și în acest an, în cadrul Galei Olimpicilor în Educație, performanța elevilor și profesorilor botoșăneni, de care suntem mândri și cărora le dorim mult succes în continuare.
“Cred cu tărie, așa cum o spun cu orice prilej, în forța educației de calitate. Cred cu tărie că acești copii care astăzi obțin rezultate extraordinare la olimpiade sunt cei care vor duce mai departe lucrurile în țara asta, cei care vor construi o Românie mai bună. Și mai cred că ei trebuie nu doar apreciați și lăudați pentru ceea ce fac, ci mai trebuie și sprijiniți încontinuu pentru a crește frumos, pentru a-și dezvolta capacitățile extraordinare pe care au demonstrat deja că le au”, a declarat Valeriu Iftime, președintele grupului de companii Elsaco.
22.08.2023 Haita Challenge
Am avut ocazia să reîntâlnim pasionații de MTB și alergare la cea de-a doua ediție a evenimentului Haita Challenge, ce a avut loc în perioada 19-20 august.
Trasee provocatoare, peisajele uluitoare, oameni frumoși și plini de energie, cam așa am rezuma cele două zile pline de adrenalină!
19.06.2023 Alergăm pentru suflete albastre – Alergăm pentru autism
Am avut ocazia să sprijinim organizarea celei de-a treia ediții a crosului caritabil Alergăm pentru suflete albastre – Alergăm pentru autism, eveniment ce a avut loc pe 17 iunie la Poienița Agrotur.
29.05.2023 Sara pe Deal
Prima ediție a Festivalului Muzical “Sara pe Deal”, eveniment ce a avut loc pe 26 și 27 mai la Botoșani, a adus în fața publicului muzică de calitate, artiști talentați, o atmosferă cu adevărat specială.
Ne bucurăm că am avut ocazia să susținem un eveniment atât de spectaculos!
29.05.2023 Festivalului de caricaturi și epigrame “CIK Damadian”
Ne bucurăm să vedem că Botoșaniul este gazda unor evenimente deosebite. Cea de-a treia ediție a Festivalului de caricaturi și epigrame “CIK Damadian” a adus în fața publicului lucrări semnate de caricaturiști din Armenia, Bulgaria, China, Cuba, Iran, Macedonia, Mexic, Muntenegru, Palestina, Peru, Polonia, România, Serbia, Siria, Thailanda, Ucraina și Uruguay.
Am fost onorați să sprijinim acest festival și să îl avem alături de noi pe Costel Pătrășcan, într-un show de caricatură comentată.
08.05.2023 Conferințele Institutului „A.D. Xenopol” la Botoșani”
Sprijinim seria de evenimente: „De la istoria universală la istoria locală. Conferințele Institutului „A.D. Xenopol” la Botoșani”, inițiată de Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din cadrul Academiei Române. Conferințele au abordat teme precum:
– 19.04.2023 „Comunitatea armenilor din Botoșani și genocidul armean”;
– 05.05.2023 „Propagandă și identitate pe frontiera româno-sovietică după al Doilea Război Mondial”.

2022

Dată Ştire
15.09.2022 Gala Excelenței în Educație
Susținem performanța în educație și ne bucurăm că am putut contribui la premierea elevilor din Botoșani care au obținut rezultate deosebite la olimpiade și concursuri naționale, în anul școlar 2021-2022. S-au evidențiat cu rezultate la olimpiade naționale 30 de elevi de la unități de învățământ din județul Botoșani și 24 de cadre didactice care i-au pregătit pentru olimpiadă.
22.08.2022 Haita MTB
Ne-am bucurat să sprijinim desfășurarea primei ediții a maratonului Haita MTB, eveniment ce a adus laolaltă pasionați de MTB, de drumeții, de natură și nu numai. Competiția a avut loc la Haita Land, pe 20 august.
20.06.2022 Revista Poesis internațional
Susținem domeniul cultural și ne bucurăm că am putut sprijini apariția numărului 29/2022 al Revistei “Poesis internațional”.
11.05.2022 Liceul cu Program Sportiv Botoșani
Susținem performanța în domeniul sportiv și ne bucură să vedem că tinerii pe care îi sprijinim obțin rezultate atât de frumoase! Albert Munteanu, elev al Liceului cu Program Sportiv din Botoșani, s-a clasat pe primul loc, la juniori, la Campionatul Național de Semimaraton, eveniment care a avut loc în perioada 7-8 mai 2022.
16.04.2022 Lansare carte: În ochiul ciclonului
Am fost onorați să putem sprijini lansarea la Botoșani a cărții lui Constantin Boștină: “În ochiul ciclonului. Am fost secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu”, eveniment ce a avut loc în prezența celor doi autori: Alice Barbu și Sorin Roșca Stănescu. Cum am descrie evenimentul? Dezvăluiri inedite, un dialog spumos, o experiență deosebită.
16.04.2022 Turneul zonal al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar
Susținem sportul și performanța în acest domeniu iar weekendul trecut ne-a oferit posibilitatea să premiem câștigătorii turneului zonal al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, la fotbal gimnaziu. Competiția a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.
30.03.2022 Școala Gimnazială nr. 1 Leorda, Botoșani
Progresul și performanța sunt posibile doar prin educație. Ne bucurăm că am putut sprijini procesul educațional prin sponsorizarea clasei pregătitoare și clasei I de la Școala Gimnazială nr. 1 Leorda, Botoșani cu table și flipcharturi magnetice.
Bucuria copiilor este neprețuită.
21.03.2022 Cupa Cornișa la Fotbal Feminin
Pe 19 și 20 martie la Cornișa AquaPark & Sports s-a desfășurat Cupa Cornișa la Fotbal Feminin. Competiția a aliniat echipe din trei categorii de vârstă: clase primare, gimnaziu si licee.
Pentru categoria echipelor de liceu, premiile echipelor clasate pe locurile I, II si III au fost oferite de către compania Elsaco Electronic și clubul FC Botoșani. Încurajăm mișcarea și performanța sportivă!

2021

Dată Ştire
15.12.2021 Poesis internațional
Susținem domeniul cultural și ne bucurăm că am putut sprijini apariția numărului 28/2021 al Revistei “Poesis internațional”.
28.09.2021 Every Can Counts
Programul dedicat colectării și reciclării dozelor din aluminiu #EveryCanCounts este derulat în compania Elsaco Electronic, oferindu-le angajaților acces la un sistem de colectare și oportunitatea de a contribui la valorificarea resurselor. Îi felicităm pentru implicare pe cei 75 angajați din cele două sedii din județul Botoșani care au colectat peste 570 de doze pe parcursul acestui an.
22.08.2021

Concerte pe Siret
În perioada 18-21 august 2021 s-a desfășurat prima ediție a proiectului „Concerte pe Siret”, inițiat de Fundația Pro Patrimonio în trei localități de pe malul stâng al Siretului: Mihăileni, Vârfu Câmpului și Călinești.
La 140 de ani de la nașterea compozitorului, în Casa lui George Enescu de la Mihăileni – sâmbure și punct de plecare al acestei inițiative – au avut loc patru concerte.

Grupul de companii Elsaco a fost onorat să susțină acest eveniment.

12.08.2021

“AMBULANȚA MONUMENTELOR” A AJUNS LA BISERICA LUI CURT
Am fost onorați să sprijinim restaurarea unui monument istoric unic în țară, Biserica Boierului Curt din satul Hilișeu-Crișan, județul Botoșani, ce poartă hramul “Adormirea Maicii Domnului”, o biserică jumătate catolică, jumătate ortodoxă. Voluntarii au restaurat zidul din cărămidă al Bisericii Boierului Curt și statuile din piatră de pe coronament.

2020

Dată Ştire
02.04.2020 Vlad Darie – Campion BJJ
Avem nevoie de exemple, de speranță, de povești care să ne motiveze.
Un astfel de exemplu este Vlad Darie, care prin muncă și perseverență a ajuns în topul mondial la Jiu Jitsu Brazilian, centura albastră, la categoria lui de vârstă.
Povestea lui în domeniul BJJ a început în 2016 și, după cum spune Vlad, ”este un sport pe care după ce îl încerci ai două variante: ori nu mai vii niciodată, ori nu te mai oprești niciodată”.
De atunci, medaliile au venit una după cealaltă, fie că vorbim de campionate naționale, europene, competiții de la Paris, Londra, Zürich, München, Roma, Dublin, Budapesta, Madrid, Amsterdam, Las Vegas și lista continuă.
Ne plac poveștile campionilor și suntem mândri când îi putem susține.Mult succes, Vlad!

2019

Dată Ştire
22.10.2019 Les Films de Cannes à Botoșani
Prima ediție a Les Films de Cannes à Botoșani, eveniment care a avut loc între 20 și 22 octombrie, ne-a adus experiențe minunate, povești deosebit de interesate și multe zâmbete.
Așteptăm cu nerăbdare ediția a II-a!

2018

Dată Ştire
13.10.2018 Centenarul Filmului Românesc la Botoșani
Caravana Centenarul Filmului Românesc a ajuns pe 13 și 14 octombrie la Botoșani la Cinema Unirea. Invitații speciali ai evenimentului au fost criticul de film Irina-Margareta Nistor şi actorul botoşănean Vlad Ivanov. În cadrul evenimentului au rulat filmele Câini în regia lui Bogdan Mirică și Amintiri din Epoca de Aur 2 : Dragoste în timpul liber în regia lui Cristian Mungiu.
“Cu toții avem o imensă nevoie de cultură și asta ne obligă să susținem asemenea acțiuni. Un astfel de proiect îmi dă speranță în viitor. Un film bun îți spune o poveste, te face să îți pui întrebări, te face mai liber și mai echilibrat. Vă felicit că ați pus și Botoșaniul pe harta acestui minunat eveniment”, a declarat Valeriu Iftime – Președintele Consiliului de Administrație al grupului de firme Elsaco.
25.03.2018 Cyber Hawks la First Tech Challenge
Am fost mândri să susținem pentru al doilea an consecutiv participarea unei echipe de elevi de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Botoșani la Campionatul Național de Robotică – First Tech Clallenge.
Felicitări echipei Cyber Hawks!

2017

Dată Ştire
05.12.2017 Săptămâna altfel
Colegii noștri din Botoșani au fost încântați să primească marți, 05.12.2017, vizita elevilor de clasa a XII-a cu specializările Electrician și Tehnician în automatizări de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, în cadrul Săptămânii Altfel.
Activități interesante, zâmbete, a fost o zi reușită!!😊
26.10.2017 Elsaco și #TOGETHER4EU
Am susținut cu mândrie proiectul #TOGETHER4EU, un simbol al abordării pe care cetățenii europeni o așteaptă de la liderii lor. Câțiva copii din România au muncit preț de câteva luni pentru a realiza cele mai frumoase măști ale membrilor Consiliului European!
18.09.2017 Elsaco susține echitația
Echitația este una dintre cele mai nobile forme de sport iar Elsaco a avut ocazia să se afle printre susținătorii celui mai mare concurs de echitație din România, Herneacova International Jumping. Evenimentul se desfășoară la Herneacova în perioada 13-24 septembrie.
15.09.2017 Elsaco susține protejarea patrimoniului cultural și natural al județului Botoșani
Trecutul este tot ce avem noi mai de preț, ne definește prezentul, iar atunci când vine vorba de protejarea lui nu ar trebui să rămânem indiferenți.
Elsaco a sponsorizat editarea broșurii Monumentele noastre botoșănene – Ghid pentru proprietarii și administratorii monumentelor istorice precum și pentru autoritățile publice locale. Broșura a fost editată de Direcția Județeană pentru Cultură Botoșani cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului.
13.06.2017 Câștigătorii competiției “Viitorul antreprenor în vizită la Elsaco”
Ne-am bucurat să îi primim, la sediul nostru din Botoșani, pe membrii echipei Studio High, elevi ai Colegiului Național “Mihai Eminescu”. Echipa s-a clasat pe locul II în cadrul competiției „Viitorul antreprenor”, concurs care a avut loc în data de 07.06.2017 la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.
Elevii au aflat detalii interesante cu privire la istoria Elsaco, antreprenoriat, software și cybersecurity de la colegii noștri de la Elsaco Electronic și Elsaco Solutions.
23.03.2017 O ECHIPĂ DE LA COLEGIUL NAȚIONAL ’’MIHAI EMINESCU’’ DIN BOTOȘANI PARTICIPĂ LA BRD FIRST TECH CHALLENGE ROMANIA POWERED BY VODAFONE
Elsaco sprijină educația și performanța în diferite domenii, iar de această dată a ales să susțină participarea echipei Robotics Botoșani, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, la „BRD FIRST TECH CHALLENGE ROMANIA POWERED BY VODAFONE”, cel mai mare campionat național de robotică pentru licee, care se va desfășura în perioada 25-26 martie la Sala Polivalentă din Bucureşti.
O echipă formată din 11 elevi de la Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Botoșani va participa la “BRD First Tech Challenge Romania powered by Vodafone”, cel mai mare Campionat de Robotică pentru licee din România. La concurs sunt înscrise 54 de echipe, din 33 de orașe din România, iar câștigătorii vor participa la Campionatul Mondial de Robotică care se va desfășura în Statele Unite ale Americii, la St. Louis, în luna aprilie.
“Am fost plăcut impresionat să văd cât sunt de inventivi și cât de multă pasiune au pus acești tineri în proiect. A fost un adevărat test pentru ei, să lucreze în echipă, să identifice abilitățile fiecăruia de proiectare, programare astfel încât să realizeze un robot comandat de la distanță, care să poată să desfășoare o serie de operațiuni. Sunt sigur, după ce i-am văzut pe elevi lucrând și povestind despre experiența lor, că avem tineri valoroși, care vor face lucruri uimitoare în viitor. Ei sunt liderii de mâine în domeniul tehnologiei”, a declarant Valeriu Iftime, președintele Consiliului de Administrație al grupului de companii Elsaco.
Pe parcursul ultimelor luni, pregătindu-se pentru campionat, îndrumați de mentori și antrenori, elevii și-au dezvoltat abilități din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. Aceștia au învațat importanța muncii în echipă și a inovației, precum și să aplice principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.

Mult succes elevilor botoșăneni!

2016

Dată Ştire
08.10.2016 Turneul A – “Cupa de toamnă” la tenis de masă

Sâmbătă, 8 octombrie 2016, la Botoșani a avut loc Turneul A – “Cupa de toamnă”
la tenis de masă, eveniment derulat cu sprijinul Elsaco Electronic.
În cadrul acestuia au participat 126 de persoane din județele Botoșani, Iași,
Neamț, Suceava și Bacău.

27.05.2016 Proiecția de Gală a lungmetrajului “Bacalaureat” la Botoșani

Regizorul Cristian Mungiu, câștigător al trofeului Palme d’Or, și actorii Lia Bugnar și
Vlad Ivanov au participat, alături de spectatorii botoșăneni, la proiecția
filmului “Bacalaureat”. Evenimentul, dedicat cinefililor botoșăneni, a fost
găzduit de Cinema Unirea în data de 27 mai, când au fost programate două
proiecții ale filmului, de la orele 16:00, respectiv 19:00, dar și o conferință de
presă, o dezbatere cu publicul și o sesiune de autografe.
Participarea lui Cristian Mungiu și a actorilor Lia Bugnar și Vlad Ivanov a fost posibilă
grație sponsorilor Elsaco, Vestra, Cai de Vis și FC Botoșani.

21.04.2016 Expoziția de desen și fotografie ,,Apa este viață –
Fiecare Strop contează!Povestea lui Strop – Picătura de apă. Ajută-l pe
Strop să salveze Pământul!’’

Vestra, în colaborare cu Compania de Apă Arieș, a organizat Expoziția de desen
și fotografie “Apa este viață – Fiecare Strop contează! Povestea lui Strop –
Picătura de apă. Ajută-l pe Strop să salveze Pământul!”. În cadrul expoziției
au fost prezentate desenele și fotografiile participanților la concursul cu tematica
apei, elevi ai claselor I-XII din Turda și Câmpia Turzii.
La eveniment au fost premiați 90 de elevi ale căror desene și fotografii au fost
selectate pentru competiția finală. Câștigătorii celor 5 premii, care constau
într-o tabără de 5 zile de la Pensiunea Cai de Vis, din localitatea Vârful Câmpului (județul Botoșani), sunt:
Concurs desen
“Povestea lui Strop – Picătura de apă. Ajută-l pe Strop să salveze Pământul!”

  • COMAN ALEXIA – Școala Gimnazială “IOAN OPRIȘ” Turda clasa a II-a B
  • OLIVIA SIMION – Școala Gimnazială “AVRAM IANCU” Turda clasa a VII-a A
  • DARIUS MARINEL BACIU – Școala Gimnazială “TEODOR MURĂȘANU” Turda clasa a IV-a A

Concurs fotografie
“Apa este viață – Fiecare Strop contează!”

  • BOZDOC IOANA – Colegiul Tehnic “Victor Ungureanu” clasa a X-a L3
  • MOCAN RADU – Colegiul Tehnic Turda clasa a XI-a D

21.04.2016 Programul ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!” ediţia 2016
Elsaco a primit vizitele elevilor, atât la Botoșani cât și la Oradea, în săptămâna 18-22 aprilie 2016, în cadrul Programului “Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Astfel, colegii de la Oradea au aflat povestea lui Raul, un băiețel de 8 ani, pasionat de centrale iar la Botoșani am fost vizitați de elevii claselor a XI-a și a XII-a de la Colegiul Național “A.T. Laurian”.
13.04.2016 Acțiune de plantare la CET Oradea
Echipa Elsaco, angrenată în proiectul centralei în cogenerare de la CET Oradea, a participat la o acțiune de plantare. Grija față de oameni și mediu sunt prioritățile noastre în fiecare proiect. Felicitări colegilor noștri!.
03.02.2016 Expoziție de pictură la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București
Miercuri, 3 februarie 2016, la ora 11:00, în culoarul median de legătură dintre Terminalul Plecări Vechi şi Terminalul Plecări Noi al Aeroportului Henri Coandă Bucureşti a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură organizată de Asociația Echitart cu sprijinul Companiei Naționale de Aeroporturi București, Cai de Vis, Vestra și Generali. Expoziția este deschisă pasagerilor care tranzitează aerogara bucureşteană precum şi publicului larg până la începutul lunii mai 2016.
Expoziţia este oferită de Asociaţia Echitart şi Moşia Cai de Vis din Botoşani, locaţia care a găzduit în ultimii ani tabăra de pictură în cadrul căreia au fost create operele expoziţiei. În luna decembrie a anului trecut, studenţii, masteranzii şi doctoranzii de la Universitatea de Artă și Design din Cluj şi-au pus imaginaţia la contribuţie şi astfel au reuşit să abordeze pictura într-un mod inedit. O parte dintre lucrările din anii anteriori au mai fost promovate în 2014 în cadrul unei expoziţii organizate la aeroportul din Iaşi.

2015

Dată Ştire
22.07.2015 S-a încheiat cea de-a 3-a ediție a Școlii de Vară a Absolvenților Leadership Autentic
În perioada 12-17 iulie 2015 a avut loc la Snagov, la Casa Vlăsia, cea de-a treia ediție a Școlii de Vară a Absolvenților Leadership Autentic, un eveniment care a reunit cei mai buni 30 de tineri absolvenți ai programului național Leadership Autentic.Timp de 5 zile, cei 30 de elevi au avut șansa să:
• cunoască lideri români de top din toate domeniile – persoane care dețin funcții de conducere în companii de succes, artiști cunoscuți și lideri inspiraționali.• participe la ateliere de meserii 360 – pe baza sesiunilor de orientare în carieră JVIS participanții au avut șansa să cunoască lideri din domeniile lor de activitate, având astfel o perspectivă completă asupra viitorului și a carierei alese.• interacționeze cu participanții Leadership Autentic din toată țara – an de an comunitatea de absolvenți se completează cu tineri din 20 de noi localități. Aparent foarte diferiți, toți acești tineri au în comun cel puțin două lucruri: pasiunea pentru leadership și dorința de a schimba;• Participe la exerciții și activități practice menite să dezvolte următoarele abilități: leadership; lucru în echipă; managementul timpului; stabilirea de obiective; public speaking; ascultare activă;Printre invitații care au fost alături de cei 30 de participanți se numără: doctorul Raed Arafat; Adrian Sonka – astronom; Dana Rogoz – actriță; Dan Pazara – Director Comunicare, Petrom; Cristian Lupșa, Editor – Decât o Revistă; Mădălin Mandin – actor; Radu Ciobănașu – actor; Gabriela Carello – Nestle; Ariel Constantinof – blogger.Anul acesta, datorită susținerii companiei Elsaco, programul Leadership Autentic s-a realizat în premieră în Botoșani. Aici, 28 de tineri și-au descoperit potențialul de lideri și au inițiat comunitatea Leadership Autentic, venind cu idei și proiecte cu scop educațional pe care urmează să le dezvolte aici.Tot datorită companiei Elsaco, spiritul și energia Școlii de Vară Leadership Autentic s-a transmis în comunitate, prin intermediul lui Mircea Roșu care s-a numărat printre cei 28 de tineri care au avut parte de o experiență deosebită. La finalul evenimentului, Mircea declara: „Școala de Vară Leadership Autentic mi-a reamintit niște concepte importante, ajutându-mă să le integrez mult mai ușor în bagajul meu de cunoștințe. Tabăra m-a ajutat să îmi întăresc încrederea în sine, lucru pentru care sunt recunoscător echipei LEADERS care a contribuit la propria conștientizare a realității și ELSACO, pentru încrederea pe care au avut-o în mine.”

Înapoi la început